Leijonat-kapteeni Valtteri Filppula huomautti positiivisesta Ruotsi-tappion jälkeen: "Hyvä vaan"

Suomen jääkiekkomaajoukkue oli voittanut 15 ottelua peräjälkeen, kunnes putki katkesi sunnuntaina Tshekin EHT-turnauksessa Ruotsia vastaan. Leijonat-kapteeni Valtteri Filppula huomautti 0–2-tappion jälkeen vaikeuksienkin positiivisesta annista.

Ruotsi painoi yhden maalin sekä ensimmäiseen että toiseen erään. Leijonat ei ollut päästä missään vaiheessa pelin päälle ja saada pitkiä syöttöketjuja aikaiseksi, ja Ruotsi myös puhkoi Leijonien viisikkoa paikka paikoin vaivattomasti. Filppula ruoti kokonaisuutta kuitenkin tyynesti.

– Eka erä ei ollut ihan hirveän hyvä, mutta sitä lukuun ottamatta minun mielestäni aika tasainen peli. Ruotsi pelasi hyvin. Ei tehty yhtään maalia, niin on vaikea pärjätä, mutta minun mielestäni pari vikaa erää olivat ihan hyvää, Filppula sanoi MTV Urheilulle.

Suomi oli aiemmin Tshekin EHT-turnauksessa päihittänyt isäntämaan voittomaalikilpailun jälkeen ja Itävallan varsinaisella peliajalla.

– Pari voittoa ja yksi häviö on ihan ok. Tulos ei ihan niin, aina sitä haluaisi voittaa. Tärkeintä kuitenkin on, että yrittää saada omaa peliä mahdollisimman hyvään kuosiin ennen kisoja. On hyvä, että tulee pelejä ja vähän vaikeitakin pelejä välillä. Se on hyvä vaan, tästä mennään eteenpäin, Filppula pohti myönteisesti.

"Omaakin peliä parempaan kuntoon"

Oman pelinsä Filppula sanoo alkaneen vähitellen tuntua vähän paremmalta. Hänen edustamansa Geneve-Servetten kausi Sveitsissä päättyi maaliskuun 20. päivä toiseen pudotuspeliotteluun, ja Filppula oli sen jälkeen noin kuukauden pelaamatta ennen liittymistään Leijonien MM-leiriryhmään.

– Tietenkin tuli aika pitkä tauko. Nyt on ollut kiva olla pari viikkoa jo jäällä ja on tullut vähän pelejäkin. Tuntuu, että varsinkin alussa on ollut hakemista, mutta luulen, että kun tulee vielä enemmän oltua jäällä ja muutama peli enemmän, saa omaakin peliä parempaan kuntoon.

Pekingin olympialaisissa Leijonat olympiakultaan kipparoinut Filppula kuuluu pelaajiin, joiden MM-kisapaikkaa voi pitää varsin varmana. Omasta tilanteestaan MM-kotikisojen suhteen hän ei ole kuitenkaan kuullut toistaiseksi.

– Ei ole ollut niistä vielä mitään puhetta. En tiedä, milloin niistä puhutaan enemmän, mutta toistaiseksi ei ole ollut mitään.

Kuten Filppula sanoo, vielä on ensi viikolla käytävät Ruotsin EHT-turnauksen pelitkin jäljellä, jotka alkavat tosin torstaina Tampereen Nokia Arenalla Sveitsi-ottelulla.

– Kaikki tietenkin yrittävät antaa omat näyttönsä. Ei varmaan senkään takia tarvitse mitään sen enempää kertoa pelaajille.

Lue myös:

    Uusimmat