Jukka Jalonen analysoi, pelaako Kari Jalosen Tshekki suomalaislätkää – "Silleen mielenkiintoinen peli edessä"

Jukka Jalosen Leijonat vastaan Kari Jalosen Tshekki. MM-kisojen Tampereen lohko saa herkullisen huipennuksen, kun vastakkain on kaksi huippumaata. Oma kysymys tämän päivän näytöksen alla on se, että pelaako Tshekki niin sanotusti ”suomalaislätkää”?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekki päätti vaihtaa valmennustaan helmikuun olympialaisten jälkeen. Uudeksi luotsiksi hyppäsi Kari Jalonen, jonka piti alun perin valmentaa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta ensi kaudesta lähtien.

Suunnitelmat menivät uusiksi.

Jukka Jalosen Leijonat kohtasi Kari Jalosen Tshekin jo pari kertaa ennen MM-kisoja, valmistavissa EHT-turnauksissa.

Havaitsiko, että ”Kojo” Jalonen on tuonut Tshekin pelaamiseen Suomi-kiekosta tuttuja piirteitä?

– Ainakin omia juttujansa. Ovatko ne kaikki Suomi-kiekosta tuttuja piirteitä – eivät välttämättä, vaan enemmän hänen omia juttujaan. Totta kai hän on tuonut niitä asioita Tshekille, mitkä hänellä ovat jo aiemmin olleet käytössä, kun hän on valmentanut omia joukkueitaan. Silleenhän Tshekki nyt pelaa. Tiedämme hyvin, että mitä he hakevat, ja he taas tietävät, että miten me pelaamme. Silleen mielenkiintoinen peli edessä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ennakoi MTV Urheilulle.

Leijonien turnaus on sujunut tähän mennessä hyvin voitokkaasti. Matkan varrelle on mahtunut vain yksi pieni kauneusvirhe.

– Ei ole ollut mitään isompia murheenkryynejä. Olisimme voineet voittaa Ruotsin – nyt hävisimme rankkareilla. Emme me siinä mitenkään huonompia olleet. Olemme aikataulussa. Silleen se aina menee jääkiekossa, että niitä asioita korjataan, mitä eteen tulee. Ei täällä kukaan porskuta voitosta voittoon ja pelaa koko ajan loistavaa jääkiekkoa. Aina on jotain korjattavaa, se kuuluu tähän prosessiin, Jalonen miettii.

Nimivahva Tshekki tarjoaa tänään Leijonille kovan haasteen. Tshekin riveistä kun löytyy kovan luokan NHL-osaamista, muun muassa David Pastrnakin johdalla.

– Odotan, että pelaamme huippujääkiekko-ottelun. Se on tavoite. Pelaamme semmoista jääkiekkoa, mitä osaamme. Pyritään vastaamaan Tshekin vahvuuksiin ja pyritään iskemään heidän heikkouksiinsa, Jalonen miettii ennakkoasetelmista.

Lue myös:

    Uusimmat