Juice Leskisen rakkauskirjeitä julki: Intohimoa, ahdistusta ja uhkailua

Juice Leskisestä kirjoitetussa uudessa elämäkerrassa avataan myös taiteilijan romanttista puolta.

Antti Heikkisen kirjoittamassa Juice Leskisen elämäkerrassa Risainen elämä (Siltala) pääsevät ääneen paitsi Juicen ystävät ja vanhat bändikaverit, myös entiset tyttöystävät.

– Kaikki, joihin otin kirjan tiimoilta yhteyttä, olivat hienosti mukana, eikä mitään oikeastaan tarvinnut jättää pois. En olisi edes lähtenyt tähän, jos kirja ei olisi saanut Juicen lähipiiriltä siunaustaan, Heikkinen kertoi MTV.fin haastattelussa.

Juicen intohimoinen ja riipivä rakkaus naisiaan kohtaan käy ilmi hänen kirjoittamistaan rakkauskirjeistä ja -runoista, joita vanhat heilat ovat antaneet Heikkiselle julkaistavaksi. Kirjeiden, runojen ja naisten kertoman mukaan Juicen rakkaus oli joko todella katkeraa tai ruusuista ja onnellista. Etenkin ensirakkaus Anna sai osansa herkän taiteilijan laajasta tunneskaalasta.

– Se meni sitten niin ahdistavaksi… Kun se tilitti ja tilitti, puhu kuolemasta ja purki muhun ahdistustaan. – – Oli koko ajan niin neuvoton olo, että miten mä osaan auttaa tuota. – – Kyllä se mua rakasti. Mutta hyvin ahdistavalla tavalla, Anna kertoo kirjassa.

Juicen kirjeissä kuului myös menettämisen ja petetyksi tulemisen pelko. Hän saattoi uhkailla kirjeissään itsemurhallakin, esimerkiksi Annalle kirjoitetuissa runoissa.

”Jos meillä menee bänks

sinun on luvattava että

tulet hautajaisiini

toisena bänksien jälkeisenä sunnuntaina

ja laulat siellä virren”

”Sade virtasi tukkaa pitkin niskaan, poskille, kaikkialle. Itkin ehkä vähän. Minulla oli hyvin vaikeata. Ikävä. Suru, depis. Puhelin itsekseni, olin niin yksinäinen”, Juice kirjoitti puolestaan opiskeluaikanaan Tampereelta Kuopiossa asuneelle tyttöystävälleen Pinnelle.

Onnellisempina aikoina myös kirjeet olivat iloisempia. Esimerkiksi seuraavalle tyttöystävälleen ja myöhemmin kihlatulleen Pirjolle hän kirjoitti iloisia sanoja viettäessään opiskeluaikoina kuukauden Britanniassa.

”Täällä jos jossain haluaisin olla sinun kanssasi, kulta, täällä on meri, joka ulottuu Irlantiin asti mut sinne asti ei näe”, hän kirjoitti.

Pirjolle Juice kirjoitti paljon myös aluillaan olevasta musiikkiurastaan ja bändinperustushaaveistaan. Pääosassa etenkin runoissa oli kuitenkin taiteilijan herkkyys, melankolia ja kaipaus.

"Kulta, anna minun itkeä

suruni sinulle

kuuntele ja ota osaa

sillä minä olen

herkkä ihminen”

Jotkut tyttöystäville lähetetyt runot jalostuivat myöhemmin kappaleiksi. Kirjan kirjoittaja Heikkinen kuvailee muun muassa Juicen sanoittaman ja Sakari Kuosmasen levyttämän Rakkauden haudalla -kappaleen olevan samassa lokerossa parikymppisen Juicen rakkauden kohteiden Annan, Pinnen ja Pirjon saamien kirjeiden kanssa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja