Juho Romakkaniemi on yksi harvoista suomalaisista, joka on tavannut Joe Bidenin: "Hän on erittäin miellyttävä, rento ja karismaattinen"

4:20
Katso videolta, mitä Juho Romakkaniemi odottaa Bidenin presidenttikaudelta.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kuuluu niihin suomalaisiin, jotka ovat tavanneet tänään Yhdysvaltain presidentin virkaan vihittävän Joe Bidenin.

Vuonna 2012 Romakkaniemi oli Suomen pääministerin Jyrki Kataisen erityisavustaja, ja tapasi Bidenin Valkoisessa talossa.

– Hän oli erittäin miellyttävä ja asiantunteva persoona. Erittäin karismaattinen niin kuin yhdysvaltalaiset poliitikot yleensä. Hänellä oli pieni hetki jokaiselle läsnäolijalle sanoa tai kysyä jotain, Romakkaniemi kertoi MTV Uutiset Livessä.

Keskustelu Bidenin kanssa keskittyi politiikkaan, kuten sen aikaiseen finanssikriisiin ja ympäristökysymyksiin.

"Hän tunsi laajasti Euroopan ja Suomen asiat"

Romakkaniemelle jäi Bidenista positiivinen kuva.

– Hän on erittäin rento, hymyileväinen ja sinut itsensä kanssa. Kun tuntee asiat ja on kokemusta niin on helppo toimia ja operoida.

– Tämä tulee varmasti näkymään Euroopan, Suomen ja Yhdysvaltojen välisissä suhteissa. Siellä on nyt presidentti, joka luo vakautta ja jonka toimintalinjaan voimme luottaa, Romakkaniemi pohtii.

Romakkaniemen mukaan Biden oli perehtynyt myös syvemmin Suomen asioihin.

– Se pisti merkille, että hän tunsi laajasti Euroopan ja Suomen asiat. Hän tiesi ajankohtaisen poliittiset kysymykset ja pystyi esittämään teräviä kysymyksiä ja kommentteja. Hän oli syvällisesti perillä asioista.

Katso videolta, mitä Romakkaniemi odottaa Bidenin presidenttikaudelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja