Mainos

Juhlinta kokoaa nuoria - poliisi auttanut sammuneita

Koulujen päättäjäisviikonloppu on saanut ihmiset liikkeelle erityisesti isoimmissa kaupungeissa. Poliisin mukaan alkuilta sujui melko rauhallisesti, mutta illan edetessä meno on vilkastunut.  

– Keskusta on edelleen rauhallinen, mutta laita-alueilla, etenkin Mustikkamaalla ja Paloheinässä on sellaisia alueita, joilla nuoria on jonkin verran joukoittain tavattu, kertoo komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista.  

Poliisi on kaatanut pois alaikäisten hallussa olleita alkoholijuomia. Myös rikossakkoja on kirjoitettu ja nuoria on toimitettu vanhempiensa huostaan.  

–Yksittäisiä sammuneita on ollut, Heinonen sanoo.  

Rannat ja puistot vetävät väkeä  
  
Poliisi on ennakoinut, että nuoret kokoontuvat puistoihin ja uimarannoille. Esimerkiksi Helsingissä tavoitteena on ehkäistä isoimmat joukkokokoontumiset.  

Myös Tampereelta ja Turusta kerrotaan, että väkeä on paljon liikkeellä. Tampereella nuoria vetää Rosendahlin ranta, kun Turussa juhlijoita on ollut paljon ainakin jokirannassa ja rautatieaseman puistossa.  

– Suhteellisen vilkasta on. Vähän samantyylistä meininkiä kuin kesäviikonloput ovat yleensä, kuvailee komissaari Petri Kollanen Sisä-Suomen poliisista.  

Oulussa YleXPop-konsertti on koonnut torille tuhansia ihmisiä. Poliisin mukaan myös läheisissä puistoissa on runsaasti nuorisoa.    

Oulun poliisin tietoon ei kuitenkaan ole tullut mitään vakavampia ongelmia. Keskustassa on ollut joitakin tehtäviä, jotka liittyvät häiriökäyttäytymiseen, kuten häiriköimiseen, tönimiseen ja huutamiseen.   

– Jotakin nuoria on jouduttu kuljettamaan kotiin ja sosiaalitoimen huostaan, sanoo vanhempi konstaapeli Janne Lammela Oulun poliisista.  

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.