Mainos

Juhlinta alkanut rauhallisesti pääkaupunkiseudulla

Viranomaiset ovat vedonneet kansalaisiin hillityn uuden vuoden juhlinnan puolesta. Aasian suuronnettomuus kuormittaa yhä sairaaloita ja ambulansseja.

Uuden vuoden juhlinta on alkanut pääkaupunkiseudulla erittäin rauhallisesti. Helsingin poliisin tietoon ei iltakuuteen mennessä ollut tullut yhtään vakavampaa onnettomuutta. Edes häiriökäyttäytymisestä tai pahoinpitelyistä ei ollut vielä tullut ilmoituksia.

Niin ikään Espoossa ja Vantaalla vuodenvaihteen juhlinta on käynnistynyt maltillisesti. Viranomaisten mukaan iltapäivän mittaan hälytyskeskuksiin oli tullut ainoastaan muutamia ilmoituksia ilotulitteiden luvattomasta käytöstä. Ilotulitteiden ampuminen on sallittua uudenvuodenaaton iltana ja seuraavana yönä kello 18-6.

Poliisi ennakoi, että viime vuoden tapaan partioita työllistävät eniten kotihälytykset, pahoinpitelyt ja muu häiriökäyttäytyminen. Vilkkainta kaduilla odotetaan olevan iltakymmenen ja aamuneljän välissä. Poliisi on varustautunut uudenvuoden juhlintaan lisäpartioilla.

Viranomaiset ennakoivat, että vuodenvaihteesta saattaa tulla Aasian kriisin vuoksi tavallista hiljaisempi.

-Aasian tapahtumat ovat aikamoinen tragedia, ja saattaakin olla niin, ettei ihmisillä ole kovinkaan suuria haluja juhlia. Tietenkin aina löytyy myös sitä väkeä, joka rällästää kaikesta huolimatta, komisario Jussi Hakaniemi Helsingin poliisista toteaa.

Viranomaiset vetoavat hillityn juhlinnan puolesta

Terveys- ja pelastusviranomaiset pyytävät helsinkiläisiä ja Helsinkiin saapuvia juhlimaan uutta vuotta hillitysti. Vetoomuksen esittivät Husin Helsingin ensihoitoyksikkö ja Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen lääkintäyksikkö.

Perinteisesti uudenvuodenaaton ilta sekä seuraava yö ovat lisänneet pääkaupungissa selvästi ambulanssien tarvetta ja päivystyspoliklinikkakäyntejä. Lisäys on koostunut pääasiassa erilaisista vammoista ja päihteiden aiheuttamista myrkytyksistä.

Aasian suuronnettomuus sitoo yhä suuren määrän ambulansseja potilaskuljetuksiin Helsinki-Vantaalta sairaaloihin. Suurin haaste muodostuu kuitenkin sairaaloille, jotka ovat jo kuormittuneet ja kuormittuvat yhä suuronnettomuuden uhreista.

Ruuhka ei koske vain Helsinkiä. Esimerkiksi Päijät-Hämeessä valmistaudutaan siihen, että erikoissairaanhoitoa tarvitsevia potilaita tulee runsaasti ja keskussairaalan on siirrettävä potilaitaan normaalia nopeammin jatkohoitoon terveyskeskuksiin. Jotta kaikille pystyttäisiin takaamaan asianmukainen hoito ajoissa, on toivottavaa, että mahdollisimman moni juhlimiseen liittyvä tapaturma ja myrkytys pystyttäisiin ehkäisemään, vetoomuksessa painotetaan.

Hätätilanteissa ja sellaisten epäilyissä tulee kansalaisten kuitenkin aivan normaaliin tapaan soittaa viipymättä yleiseen hätänumeroon 112.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.