Juhannussää näyttää lupaavalta – aurinko hellii suurta osaa maata: "Ei ainakaan ole pakkasjuhannusta tulossa"

Tarkka juhannussää jää vielä arvailujen varaan, mutta pitkän ajan ennuste povaa keskikesän juhlalle mukavan kesäistä säätä.

Juhannuksen säätiloja arvaillaan yhä pitkän ajan ennusteen avulla, sillä päivittäisennuste ulottuu vasta juhannusviikon torstaille, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne

Rinne on kuitenkin optimistinen sään suhteen. 

– Näyttää siltä, ettei ainakaan ole pakkasjuhannusta tulossa. 

Sadekin näyttää väistyvän juhannukseksi

Tämänhetkisissä ennusteissa etelän lämpötilat pysyttelevät juhannuksena noin parinkymmenen asteen tienoilla, maan keskiosassa ne ovat muutaman asteen alempana, eteläisessä Lapissa huidellaan noin 15 asteessa ja aivan pohjoisessa mennään sen alle. 

– Muutama juhannus takaperin monissa mökkikunnissa värjöteltiin noin 10-12 asteen lämpötiloissa, joten ei ainakaan sen kaltaista juhannusta ole tänä kesänä tulossa, Rinne lupaa. 

Rinteen mukaan Suomen yli liikkuu joitakin sadealueita, mutta mitään jättikuuroja ei näillä näkymin ole tulossa kenenkään niskaan. 

"Kesäinen sää todennäköisempi kuin räntäkelit"

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela komppaa Rinnettä. 

– Pitkän ajan ennusteen mukaan etelässä sää voi olla tavanomaista lämpimämpää. Muualla Suomessa näyttäisi olevan keskimääräisiä kesäkuun lukemia, eli lämpötila pysyttelee noin 20 asteen tienoilla, Jokela toteaa. 

– Suhteellisen hyvältä näyttää siis, kesäinen sää on todennäköisempi kuin nämä räntäkelit.

Lue myös:

    Uusimmat