Juhannuksena uponnut Rajavartiolaitoksen partiovene nostettiin

2:41
Katso MTV Uutisten raportti tapahtumapaikalta.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoo Twitterissä, että Loviisan edustalla juhannuspäivänä karille ajanut ja uponnut Rajavartiolaitoksen partiovene on saatu onnistuneesti nostettua.

Nosto-operaatioon osallistui Rajavartiolaitoksen lisäksi pelastuslaitoksen ja poliisin yksikköjä. Veneen nostaminen kesti useita tunteja.

Tutkinta kestää kuukausia

Merivartioston vartiolaiva Turvan partiovene ajoi juhannuspäivänä karille. Vene upposi siten, että vain sen keula jäi pinnalle. Kolmen hengen miehistöstä yksi jäi sisään vedellä täyttyneeseen veneeseen.

Merivartija todettiin myöhemmin kuolleeksi sairaalassa.Otkes ilmoitti jo sunnuntaina aloittavansa alustavan tutkinnan onnettomuudesta. Tiistaina Otkes käynnisti varsinaisen onnettomuustutkinnan. Otkes kertoo pyrkivänsä saamaan onnettomuustutkinnan valmiiksi noin kahdeksassa kuukaudessa.

Otkes on turvallisuustutkintaa tekevä oikeusministeriön yhteydessä toimiva viranomainen. Se selvittää muun muassa, onko turvallisuus otettu riittävästi huomioon onnettomuuteen johtaneessa toiminnassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja