Mainos

Juhannuksen menoliikenne vilkkaimmillaan iltapäivästä alkuiltaan

Juhannuksen menoliikenteen huippu ajoittuu tänään iltapäivästä alkuiltaan sekä jonkin verran perjantaille, ennustaa Liikennevirasto.

Pääkaupunkiseudun kehä- ja ulosmenotiet ruuhkautuvat eniten, esimerkiksi valtatiellä 4 on puolet enemmän liikennettä kuin tavanomaisena kesäviikonloppuna.

– Jonoja voi syntyä myös Turun saariston lautoille ja suosittujen juhannustapahtumien läheisyyteen, toteaa tiedotteessa liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Pahimmillaan keskinopeudet saattavat laskea ruuhkatuntien aikana useita kymmeniä kilometrejä tunnissa normaalia alemmas.

Lisäksi juhannusliikenne hidastelee tietöiden takia muun muassa Leppävirran ja Kuopion välillä, välillä Kouvola-Lappeenranta sekä Turun ja Porin välillä.

Liikennevirasto suosittelee lähtemään juhannuksen viettoon ruuhkatuntien ulkopuolella tai suosia mahdollisia vaihtoehtoisia reittejä. Poliisi muistuttaa, että matkaan on syytä myös varata aikaa ja malttia.

Paluuliikenteen vilkkain päivä on sunnuntai, jolloin liikennettä on runsaasti koko päivän ajan. Erityisesti valtatiet 4 ja 5 Jyväskylästä ja Mikkelistä Helsinkiin jonoutuvat.

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja etäisyyksiä.

– Muutoin juhannuksen aikana liikennevalvonnan painopiste on rattijuopumusvalvonnassa. Myös vesiliikennettä valvotaan tehostetusti, muistuttaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Onninen.

Ape ei lopu juhannuspöydästä

Ruokakaupat ovat pääsääntöisesti auki juhannuksena, kertovat S-ryhmä ja Kesko. Alkuvuodesta vapautetut kauppojen aukioloajat pidentävät aaton aukioloaikoja. Monet kaupat avaavat ovensa myös juhannuspäivänä. 

– Aukioloajoissa on aika paljon vaihtelua myymälöittäin, mutta S-ryhmällä on noin 800 myymälää tuhannesta auki juhannuspäivänä, sanoo S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

S-ryhmän mukaan kaupat ovat niin juhannusaattona- kuin päivänä auki kuuteen saakka. Myös monet Keskon kaupoista ovat juhannusviikonloppuna auki kuuteen. Osa Keskon ja S-ryhmän kaupoista saattaa olla auki pidempäänkin. Aattona kaupat aukeavat normaaliin aikaan, ja lauantaina kello 9 tai 12 välillä.

Lidl-myymälät puolestaan ovat juhannusaattona avoinna neljään saakka. Juhannuspäivänä Lidlit ovat kiinni lukuun ottamatta Helsingin Kampin ja Rauman myymälöitä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.