Juhani Tamminen koutsaa tähtitanssijoita: Kritiikkiä tulee varmasti

Juhani Tamminen uskoo, että hyvä opettajan ja tähden välinen kemia vie Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa pitkälle. Myös tsemppaava altavastaaja vetoaa suomalaisiin.

Entisenä jääkiekkoilijana ja valmentajana tunnettu Juhani Tamminen kannustaa työkseen urheilijoita parempiin suorituksiin. Viime vuonna Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailuunkin osallistunut Tamminen on siis mainio ihminen antamaan ohjeita tuleville tähtitanssijoille.

– Keep it simple. Tanssipartneri on tässä se ammattilainen, Tamminen toteaa.

– Kemian täytyy toimia, koska se on kova keikka. Jos sitä tekee kymmenen tuntia päivässä tai 20 viikossa, täytyy olla henkeä. Eikä henki synny, ellei ole hyvää fiilistä. Synkkaus on siis kaiken a ja o.

Jääkiekkovalmentaja uskoo, että hyvä yhteishenki auttoi hänetkin kilpailussa viidenneksi. Yhteinen ilo huokui tanssiparista, vaikka Tammisen tanssitaidot olivatkin hänen mukaansa vaatimattomat.

Yhteishengen lisäksi Tamminen painottaa esiintymistaitoja.

– Haastatteluja tulee paljon muutenkin kuin lähetyksessä eikä esiintymisen sparraaminen ole ollenkaan pahitteeksi. Samalla kuin se on tanssikilpailu, se on myös esiintymistä. Ja esiintymiseen kuuluu verbaliikka ja kehonkieli.

Kolmanneksi valmentajalegenda mainitsee huumorintajun. Miljoonayleisöstä ihan jokainen ei kannusta, mutta se ei ole vakavaa. Kritiikkiin kannattaa Tamin mukaan suhtautua huumorilla.

– Kritiikiltä ei voi välttyä. Sähköpostiin ja Facebookiin tulee myös ”poistu mun olohuoneesta” -viestejä. Pitää olla kestävä nahka ja huumorintajua.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin tsemppi. Täysillä täytyy yrittää.

– Omat tekniset taitoni olivat hemmetin huonot, mutta Suomi on maa, jossa tsemppaava altavastaaja saa kansan puolelleen. Siksi ei kannata pelätä, vaikka taidot olisivat huonot.

– Yhdeksän kymmenestä katsojasta ei ole ammattitanssijoita, vaikka olisivat joskus juovuspäissään jonkun tangon heittäneet. Tsemppaamalla saa heidän sympatiansa. Never give up! Ei muuta kuin tsemppiä kaikille ja kaikille, jotka sijoittuvat sijaa viittä paremmaksi, nostan hattua!

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.10 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat