Juhani Merimaa muistelee Motörheadia: "Jos bändi on liian äänekäs, ottakaa jousikvartetti"

0:51

Lemmy Kilmisterin äänekäs Motörhead-yhtye tapasi tyrmätä jo etukäteen konserttipaikan äänentoiston mahdolliset rajoitukset.

Suomalainen rockvaikuttaja Juhani Merimaa muistaa asian olleen kirjattuna Motörhead-bändin tekniseen vaatimuslistaan, eli raideriin. Motörhead esiintyi Suomessa Merimaan järjestämillä festivaaleilla 2000-luvun alussa.

– En enää sanatarkasti muista sitä, mutta sitä raideria ovat monet kopioineetkin: "Kun buukkaatte Motörheadin, muistakaa, että se on maailman suuriäänisin bändi. Bändi ei suostu minkäänlaisiin äänirajoituksiin. Jos haluatte äänirajoitetun bändin, buukatkaa jokin mukava jousikvartetti", Merimaa muistelee sisältöä osapuilleen. 

Hän kertoo, että Lemmy Kilmisterin yhtyeen vaadelistan lukemisesta tuli hyvälle tuulelle.

– Raiderit ovat yleensä aika tylsää luettavaa, mutta Lemmyn ja Motörheadin raiderissa oli tiettyä rockrunoutta.  

Motörhead konsertoi Merimaan organisoimilla festareilla Ankkarockissa Vantaalla 2002 ja Turun Ruisrockissa 2004.

Raskasta rockia soittavan brittiyhtyeen Motörheadin solisti-basisti Lemmy Kilmister on kuollut 70-vuotiaana Los Angelesissa Kaliforniassa. 

Yhtyetoverit kertoivat Facebookissa, että Kilmister kuoli erittäin aggressiiviseen syöpään. Hän oli saanut tietää sairaudestaan vasta viikonloppuna. Bändin mukaan Kilmister kuoli kotonaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja