Juhamatti Aaltosen uusi osoite selvillä

Juhamatti Aaltonen, 37, siirtyy Tshekin pääsarjan Mlada Boleslaviin. Seura tiedotti suomalaishyökkääjän sopimuksesta maanantaina.

Viime vuosina tasaiseen tahtiin seuroja vaihtanut Aaltonen edusti viime kaudella Mikkelin Jukureita. Hän viimeisteli 51:ssä runkosarjan ottelussa tehopisteet 10+24=34. Mlada Boleslavlin urheilujohtaja Martin Sevc toivoi nuoreen joukkueeseen kokenutta pelaajaa.

– Juhamatti on kokenut paljon, mutta hän on edelleen todella määrätietoinen ja kiinnostunut kokeilemaan uusi asioita. Selvästikin odotamme tehoja ja apua ylivoimapelaamiseen, Sevc sanoi seuran tiedotteessa.

Kotimaisen Liigan lisäksi Sveitsissä, Ruotsissa ja Venäjän KHL:ssä urallaan kiekkoillut Aaltonen kertoi pitävänsä tavasta, kuinka tshekkiläiset ajattelevat jääkiekkoa.

– Mlada Boleslav osoitti kiinnostusta ja mietin, että miksi ei? En ole koskaan pelannut Tshekin pääsarjassa, mutta olen aina pitänyt siitä, Aaltonen totesi.

Sunnuntaina 38 vuotta täyttävä Aaltonen on voittanut urallaan maailmanmestaruuden (2011), olympiapronssia (Sotshin kisat 2014) sekä kolme Suomen mestaruutta (Kärpät 2006-2007, 2007-2008, 2013-2014).

Lue myös:

    Uusimmat