Juhamatti Aaltonen painoi leukaa rintaan – oliko tässä koko SM-liiga-kauden upein torjunta?

Matej Tomekilta mieletön torjunta Juhamatti Aaltosen laukaukseen 0:34
Onko tämä koko SM-liiga-kauden upein torjunta?Juhamatti Aaltonen joutui nöyrtymään.

Lappeenrannan SaiPan ilonhetket olivat vähissä Oulussa lauantaina. Kärpät vei voiton SM-liigan kamppailussa lukemin 2-0. Hetken verran lappeenrantalaisillakin oli syytä riehakkaaseen riemuun.

Aiheen tähän tarjosi joukkueen slovakkivahti Matej Tomek, joka pysäytti Kärppien kiekkotähden Juhamatti Aaltosen upealla torjunnalla ottelun toisessa erässä.

Erä oli ehtinyt vanheta nelisen minuuttia, kun puolustaja Joona Huttula ja Aaltonen karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Huttula tarjoili Aaltoselle upea syötön maalin edustalle, puoli maalia oli tyhjänä, mutta niin vain Tomek venytti hanskansa Aaltosen laukauksen eteen.

Pääkuvan videolta näet torjunnan lisäksi sen, miten Aaltonen poistui allapäin vaihtoaitioon.

Tomek torjui ottelussa lopulta kaikkiaan 15 laukausta. Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava slovakki on ollut maalilla SaiPan 11 ottelussa. Torjuntaprosentiksi on toistaiseksi kertynyt 89.51.