Juhamatti Aaltonen: "Nyt jos ei syty, niin voi lopettaa lätkän"

Kärppiä odottaa SM-liigan seitsemäs finaaliottelu kotiyleisön edessä Oulun Raksilassa lauantaina.

Juhamatti Aaltonen laukoi Kärppien avausmaalin 3-2-vierasvoitossa. Hänen kasvoillaan paistaa hymy, kun puhe kääntyy seuraavaan, mestaruuden ratkaisevaan koitokseen.

– Nyt jos ei syty, niin voi lopettaa lätkän, Aaltonen sanoo.

Finaalisarja on ollut Tapparalle kahdesti katkolla, mutta Kärpät on uhmannut kiekkojumalia. Koskaan aiemmin SM-liigan mestaruus ei ole ratkennut seitsemännessä pelissä.

– Moni varmaan ajatteli, että tämä sarja on paketissa, kun neljäs peli ratkesi Tapparalle. Kaikki nämä ovat olleet maalin pelejä, niin lähellä koko ajan ja pienestä kiinni. Me tiedettiin, että kun paiskitaan hommia, niin palkinto tulee vielä, kertoo Aaltonen MTV Sportille.

Kärpät hallitsi kuudetta loppuottelua lähes ensimmäsestä aloituksesta päätössummeriin. Kauneusvirheenä Tappara pääsi kahden maalin tappiolta tasoihin hurmioituneen kotiyleisön avustuksella.

Vierailla oli mahdollisuudet tappaa peli paljon aiemmin.

– Se on just näin. Peli oli 2-0 ja meillä oli varmaan kolme läpiajoa alivoimalla. Niissä pitää vain olla tosi kylmä ja lyödä kiekko pussiin. Sitten peli on paketissa – tavallaan, sanoo Aaltonen.

– Kahden maalin johto on paskamaisin johto. Kaveri saa yhden siinä vaiheessa, kun on 16 minuuttia aikaa ja 8000 ihmistä huutaa... Pitää olla huolellisempia. Oulussakin ollaan kustu hommia tehottomuuteen. Lauantaina pitää olla hoksottimet hereillä heti alusta saakka.

Lue myös:

    Uusimmat