Mainos

Juha Sipilän vaimo kertoo Sana-lehdelle poikansa kuolemasta: "Musiikki ja runot auttoivat"

Pääministeri Juha Sipilän vaimo Minna-Maaria Sipilä puhui 22-vuotiaan poikansa menettämisestä oululaisessa kirkossa eilen, pyhäinpäivän aattona. Sipilän puheesta kertoo Sana-lehti.

Perheen nuorin poika Tuomo Sipilä menehtyi yllättäen leikkauksen jälkiseurauksiin helmikuussa 2015.

Minna-Maaria Sipilä kertoi ensimmäisistä ajatuksistaan saatuaan tiedon puhelimitse.

– Kaksi ajatusta nousi silloin mieleeni. Ehkä hiukan yllättäen ensimmäinen ajatus oli kiitos. Kiitin siitä, etten tiennyt Tuomon kuolemasta etukäteen. En olisi voinut elää sellaisen tiedon kanssa, sanoi Minna-Maaria Sipilä Sana-lehden mukaan.

– Toinen ajatus oli: ”Minun tieni eivät ole teidän teitänne”. Se oli samaan aikaan syvästi lohduttava ja hyvin lopullinen ajatus. Sen pohjattomalta tuntuvan rotkon pohjalla sainkin tuntea Kaikkivaltiaan lujat kädet, jotka ottavat syliin. Jumala lohdutti.

Minna- Maaria Sipilä kertoi musiikin ja runojen kirjoittamisen auttaneen surutyössä. Hän myös rohkaisi ihmisiä ottamaan yhteyttä surevaan ihmiseen.

– Ne auttoivat saamaan kuolemaa järjestykseen sisimmässäni. Surevaa ihmistä ja surevaa perhettä ei saa jättää yksin. Me suomalaiset olemme usein arkoja menemään surutaloon, mutta rohkaisen tekemään niin. Ei tarvitse olla hienoja sanoja, ei oikeastaan sanoja lainkaan. Riittää, kun on lähellä, aluksi vaikka vain aivan hiljaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.