Juha Mieto: ”Kevättä rinnassa kuin kollikissalla”

Kultamitalin häviäminen Lake Placidin kisoissa ei suinkaan ole raskain menetys, jonka ex-hiihtäjä, kansanedustaja Juha Mieto on elämässään kokenut. Miedon rakas Minna-vaimo menehtyi äkillisesti sydänkohtaukseen tapaninpäivänä 1996 ja Miedosta tuli kahdeksanvuotiaan Petteri-pojan yksinhuoltaja. Elämän vaikeista käänteistä huolimatta pohjalaisen miehen elämä sujuu nyt ”ylihyvin”

”Erinomaasen hyvää. Kevättä rinnassa niin kuin kollikissalla”, Juha Mieto kertoo kuulumisiaan työhuoneeltaan eduskuntatalolta.

Sananlaskuista pitävä mies joutuu kuitenkin selventämään, että kollikissojen tapaan hän ei itse juoksentele tänä keväänä tyttöjen perässä.

”Ei oo tarvinnut lehoottaa ympäriinsä ja lentää kukasta kukkaan. Oon tyytyväinen elämääni just tällaasena kun se nyt on”, Mieto kommentoi naisasioitaan.

Yli kymmenen vuotta leskenä elänyt Mieto ei ole löytänyt rinnalleen uutta elämänkumppania, mutta toisaalta hän ei sellaista ole etsinytkään. Ajatus uudesta rakkaasta ei kuitenkaan ole ihan

mahdoton.

”Kuka tietää, ikinä ei pidä liian jyrkästi sanoa ei.”

”Elämä on tehty elämistä varten”

Leskeksi jäätyään Mieto keskitti kaiken energiansa pojastaan huolehtimiseen. Apua hän sai tuttaviltaan ja sukulaisiltaan.

”Tärkeintä lapsen kasvattamisessa on turvallisuuden tunteen antaminen. Mitä luvatahan, niin tehrähän.”

Mieto itse selvisi vaimonsa kuolemasta tahdonvoimalla ja läheisten tuella.

”Ensiksikin on hyväksyttävä, että elämän on jatkuttava. Ihan turha on taistella tuulimyllyjä vastaan. Jos kaikki olis aina kivaa, ei eläminen olis elämisen arvoosta”, Mieto sanoo.

Miedon mielestä paras apu surusta selviämiseen on läheisten tuki. On hyvä, että on joku, jonka kanssa voi keskustella.

”Pahinta on, jos ajatukset lähtevät kiertämään yhtä ja samaa rinkiä.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja