Joutsenossa järkyttynyt tunnelma: "Kaikki tunsivat uhrin" – Poliisi ei kommentoi seksirikosepäilyjä

Tunnelma Joutsenossa on hyvin järkyttynyt viikonlopun henkirikoksen jäljiltä, kertoo paikallinen nuoriso-ohjaaja. 

Poliisi tutkii murhana henkirikosta, jossa 19-vuotiaan miehen epäillään surmanneen 16-vuotiaan tytön. Poliisi on pidättänyt suomalaisen henkirikoksesta epäillyn miehen.

Poliisin mukaan tekoa tutkitaan murhana, koska tekotavan epäillään olevan poikkeuksellisen raaka.

Uhri oli kaikille tuttu 

Etelä-Saimaa-lehden mukaan henkirikoksen epäillään tapahtuneen nuorisotalo Rientolan lähistöllä perjantain ja lauantain välisenä aikana. Perjantaina talossa järjestettiin Halloween-juhlat. 

– Tunnelma oli eilen hyvin järkyttynyt, ja sama on jatkunut tänään. Muutamat ihmiset ovat tuoneet kynttilöitä, kertoo Rientolan nuoriso-ohjaaja Sami Kolehmainen.

Kolehmaisen mukaan uhri oli hänelle ja nuorille tuttu. Nuorisotalolla on myös suunniteltu surutilaisuutta, mutta sen mahdollista aikaa ja paikkaa ei ole vielä päätetty.

– Jos nuorille tarvitsee antaa kriisiapua, siihen on valmiudet jo tänään, Kolehmainen sanoo.

Perjantaina Rientolan nuorisotalossa järjestettiin Halloween-juhlat, joihin osallistui Kolehmaisen mukaan 123 lasta ja nuorta. Lauantaina nuorisotalo oli pyhäinpäivän takia suljettu.

– Perjantaina juhlissa oli todella mukava tunnelma, eikä mitään järjestyshäiriöitä ollut, Kolehmainen sanoo. 

Tänään aamupäivällä poliisi oli poistanut eristysteippaukset Rientolan nuorisotalon ympäriltä, kertoo paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja. Vielä eilen illalla alue oli eristetty. Eristetyn alueen ulkopuolella paloi myös kynttilä. 

Poliisi ei kommentoi seksirikosepäilyjä

Poliisi ei tässä vaiheessa ota muuta kantaa pidätetyn aiempaan rikoshistoriaan tai epäillyn rikoksen tekopaikkaan tai -tapaan. Poliisi ei halua kommentoida, liittyykö epäiltyyn rikokseen muita henkilöitä. 

Poliisi ei myöskään kommentoi julkisuudessa esillä ollutta väitettä siitä, että tapahtumaan liittyisi seksirikos.  

Tänään aamupäivällä poliisi tutki koiran kanssa nuorisotalon läheistä metsää. Alueella oli hyvin rauhallista. 

Lue myös:

    Uusimmat