Mainos

Jounin suunnitelma: Hiekkakatu

Kahden kerroksen asunto uudessa rivitalossa sai sormeni syyhyämään. Muutama huoneista oli miellyttävästi, mutta hieman puolittaisesti sisustettu. Pari huonetta oli työhuonekäytössä ja sisustusmielessä täysiä raakileita. Väliaikaiseksi tarkoitetun asunnon seinäpinnat olivat puhtaan valkoiset ja vailla tauluja tms. Koin heti, että tässä on ihanteellinen kohde pienelle maalausremontille ja sopivalle virittelylle käyttäen lainahuonekaluja.

Tuhannen euron budjetin määräsin käytettäväksi kolmen seinäpinnan maalaamiseen ja varustamiseen taulujen ripustuskiskoilla. Kyseiset seinät olivat olohuoneessa ja yläkerran molemmissa työhuoneissa. Yhden seinäpinnan maalaaminen kustakin huoneesta oli mielestäni perusteltua, koska sain tällä tavoin ryhdistettyä huoneita. Tilat saatiin tuntumaan selkeämmiltä ja huonekalujen paikat perustelummilta. Lisäksi yhtenäinen väripinta yhdistää sitä vasten olevia kalusteita. Vaikka sisustus on värikäs ja energinen, ovat valitut seinävärit kuitenkin rauhallisia ja tietyllä tapaa yleispäteviä sopien muunkinlaiseen sisustusmakuun.

Käytetyt maalit olivat Tikkurilan Jokeri-maalia, sävyt X046 beige ja N047 harmaa.

STAS-tauluripustuskisko on helppo asentaa ja taulujen tai kehystettyjen julisteiden ripustaminen, sijoittaminen ja vaakasuoraan asentaminen on erittäin helppoa. Gallerioista tuttu menetelmä sopii hienosti koteihinkin. Ripustuskiskot jäävät asuntoon ja ne sisällytettiin budjettiin.

Ripustuskiskot toimitti Kehystyspalvelu Galleria Nyström.

Koska asunto sopii erittäin hyvin nuorelle perheelle, painotin sisustuksessa nuorekkuutta, iloa ja raikkautta. Osa asukkaan huonekaluista vietiin myynnin ajaksi varastoon ja tilalle lainattiin uusia. Lainahuonekaluilla sain aikaan nuorekkaan yleisilmeen. Halusin korostaa huonekaluilla myös sitä, että asunnossa on yllättävän monta omaa tilaa, jotka voi muokata mieleiseensä käyttötarkoitukseen.

Vanhemmat pitivät yläkerran kahta huonetta työhuoneinaan. Sisutuksessani toisesta työhuoneesta tehtiin kodikkaampi ja viihtyisämpi ja toisesta huoneesta tehtiin vierashuone.

Vierashuoneen kalusteet ovat FTN Shopista.

Tekstiileillä on suuri merkitys asunnon tunnelmaan, siksi valitsinkin kolmeen huoneeseen aivan uudet verhot. Makuuhuoneen tyly valkoinen seinä teki huoneesta tasapainottoman. Vastakkaisella seinällä olevaa kookasta kaapistoa tasapainottamaan sijoitin sängyn päädyksi seinään kiinnitettävän Feal Alttarin, jonka kiiltävät koristeaiheet ja matta taustapinta täydentävät ja toistavat huoneen muuta värimaailmaa.

Tekstiilit toimitti Decorama ja Feal Alttarin FTN Shop.

Olohuoneesta vaihdatin ruokailuryhmän modernimmaksi ja sijoitin keskelle tilaa vahvan katseen vangitsijan, italialaisen keinutuolin. Sen alapuolella oleva värikäs matto ja sohvan tyynyt täydentävät värimaailman. Keittiöön lainasin omistani muutamia reippaan värisiä esineitä tuomaan valkoiseen tilaan ryhtiä.

Keinutuoli on Formverkista, matto ja sohvatyynyt sekä wc-tilojen käsipyyhkeet ja matot Decosta. Ruokaryhmä, yläkerran matala lasiovikaappi ja naulakko ovat Inno Interiorista ja Inno Tuotteesta.

(Pientä pintaremonttia 14.11.2006)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.