Arttu Lindemanin menu

Kokkisota_paatehtava_tommi-9
Julkaistu 16.03.2017 20:46

MTV VIIHDE

Tommi Tuomisen ja Arttu Lindemanin päätehtävän reseptit: Karamelisoituja porkkanoita srirachamajoneesilla, porkkanakeittoa ja friteerattuja mustekalarenkaita sekä jugurttivaahtoa, passionkastiketta ja suklaatuille.

Artun ostokset

  • Passionhedelmä
  • Taloussuklaa
  • Porkkana
  • Ketsuppi
  • Sriracha-kastike
  • Mustekala (vaihtui porkkanaan pikatehtävän häviön vuoksi, mutta puolet mustekaloista saatiin takaisin) 

Karamelisoituja porkkanoita srirachamajoneesilla

Kokkisota_paatehtava_tommi-8

Uunipaahdetut ja karamelisoidut porkkanat

  • Porkkanoita
  • Hunajaa
  • Arla voita
  • Suolaa
  • Timjami
  • Ruohosipuli

Kuori ja pilko porkkanat pitkiksi siivuiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja valuta päälle hunajaa. Mausta voinokareilla ja suolalla. Laita uuniin n. 230 asteeseen 15 minuutiksi. Koristele timjamilla ja ruohosipulilla.

Sriracha majoneesi

  • 3 kananmunan keltuaista
  • 3 dl rypsiöljy
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijon sinappia
  • Suolaa
  • Shiracha kastiketta
  • Ketsuppi

Erottele kananmunista keltuaiset. Laita keltuaiset, oliiviöljy, viinietikka, dijon, ja suola korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella hitaasti nostamalla. Lisää shiracha ja ketsuppi.

Porkkanakeittoa ja friteerattuja mustekalarenkaita

Kokkisota_paatehtava_tommi-10

  • Porkkanoita
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • 2 dl Arla kermaa
  • Suola
  • Pippuri
  • Valkoviinietikka

Pilko porkkanat ja sipulit. Kuullota porkkanat ja sipuli pannussa rypsiöljyssä. Lisää kermaa ja valkoviinietikka keitä kypsäksi. Aja keitto blenderissä sileäksi. Tarkista maku.

Friteeratut mustekalat

  • Mustekalarenkaat
  • Myllyn Paras vehnäjauho
  • Kananmuna
  • Myllyn Paras korppujauho
  • Suola

Leivitä mustekalarenkaat ensin vehnäjauhossa, jossa myös suola, kananmuna ja korppujauho. Uppopaista mustekalat rypsiöljyssä

Kokoa annos: Tarjoile ohuet porkkanasiivut timjamin kera ja aateloi mustekalarenkaat öliiviöljyllä

Jugurttivaahtoa, passionkastiketta ja suklaatuille

Kokkisota_paatehtava_teemu-11

Jugurttivaahto

  • 2 dl Arla turkkilaista jugurtti
  • 1 dl Arla kermaa
  • sokeria

Sekoita jugurtti ja muut aineet keskenään vaahdoksi sifonissa.

Passionkastike

  • Passionhedelmä
  • Tomusokeria

Puolita passionhedelmät ja kaavi sisus astiaan. Sekoita tomusokeria joukkoon.

Suklaakastike

  • Taloussuklaa
  • Arla kermaa

Sulata taloussuklaa kattilassa. Lisää kermaa ja sekoita.

Suklaatuille (keksi)

  • Taloussuklaa
  • 1 dl Myllyn Paras vehnäjauho
  • 1 dl tomusokeri
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 50g Arla voita

Sekoita kaikki blenderissä vaahdoksi. Levitä keksimassa ohueksi silikonimatolle. Raasta taloussuklaasta hiutaleita päälle. Paista uunissa 180 asteessa n. 6min.