Antto Melasniemen ja Irinan päätehtävän reseptit: Hirvitartar, hirven pippuripihvi ja lanttucurrya sekä mansikka-rakuuna kakku.
Irinan ostokset
- Hirvi
- Tuore inkivääri
- Ranskalainen rakuuna
- Lanttu
- Kaurakeksi
- mansikoita
HUOM! Pikatehtävä raaka-aine kiellot: voi ja kananmuna
Hirvitartar

- Hirven sisäfile
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- Lehtipersiljaa
- Dijon sinappia
- Oliiviöljy
- Suolaa
- Pippuria
Leikkaa hirven sisäfileestä ohuita siivuja. Pilko valkosipulit ja sipulit pieneksi. Sekoita sipulit Dijon sinappiin ja lisää oliiviöljyä ja lehtipersiljaa. Lisää mausteseos hirven sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Hirven pippuripihvi ja lanttucurrya

- Hirven sisäfile
- Mustapippuri
- Suolaa
- 1 dl Arla kermaa
Leikkaa hirven sisäfileestä pihvit. Paista pippuria kuivalla pannulla. Murskaa paahdetut mustapippurit morttelissa ja lisää suolaa. Pyörittele hirven sisäfilepihvi pippuri-suolaseoksessa. Paista pannulla kirkastetussa voissa. Lisää kerma ja mausta suolalla.
Lanttucurry

- ½ lanttu
- 3 perunaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- Inkivääriä, korianterin siemeniä, chiliä , valkopippuria, kurkumaa
- 2 dl kanalientä
- Suolaa
- Pippuria
- Ripaus fariinisokeria
- ½ sitruunan mehu ja kuori
- Tilliä
Leikkaa lanttu ja perunat pieniksi kuutioiksi. Paahda sipuleita ja mausteita (inkivääri, korianterin siemen, chili, valkopippuri, kurkuma) kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Lisää lanttu- ja perunakuutiot sekä kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fariinisokeri. Lisää sitruunan mehu ja kuori raastettuna. Koristele annos tillillä.
Mansikka-rakuuna kakku

- Mansikoita
- Sokeria
- 50 g Arla kirkastettu voi
- 50 g kaurakeksejä
- Tuore rakuuna
- 2 dl Arla kerma
- Tuore vanilja
- Ripaus sokeria
Pyöräytä mansikat sokerissa, jotta ne mehustuvat. Sulata kirkastettu voi pannulla. Murenna kaurakeksit ja sekoita sulatettu kirkastettu voi keksimuruihin. Vatkaa kermavaahto ja mausta se tuoreella vaniljalla ja sokerilla.
Tarjoa mansikat kermavaahdon ja tuoreen rakuunan kanssa ja koristele annos mansikkamehulla.