Irinan menu

Kokkisota_paatehtava_antto-14
Julkaistu 09.03.2017 20:46

MTV VIIHDE

Antto Melasniemen ja Irinan päätehtävän reseptit: Hirvitartar, hirven pippuripihvi ja lanttucurrya sekä mansikka-rakuuna kakku.

Irinan ostokset

  • Hirvi
  • Tuore inkivääri
  • Ranskalainen rakuuna
  • Lanttu
  • Kaurakeksi
  • mansikoita

HUOM! Pikatehtävä raaka-aine kiellot: voi ja kananmuna

Hirvitartar

Kokkisota_paatehtava_antto-18

  • Hirven sisäfile
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • Lehtipersiljaa
  • Dijon sinappia
  • Oliiviöljy
  • Suolaa
  • Pippuria

Leikkaa hirven sisäfileestä ohuita siivuja. Pilko valkosipulit ja sipulit pieneksi. Sekoita sipulit Dijon sinappiin ja lisää oliiviöljyä ja lehtipersiljaa. Lisää mausteseos hirven sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hirven pippuripihvi ja lanttucurrya

Kokkisota_paatehtava_antto-13

  • Hirven sisäfile
  • Mustapippuri
  • Suolaa
  • 1 dl Arla kermaa

Leikkaa hirven sisäfileestä pihvit. Paista pippuria kuivalla pannulla. Murskaa paahdetut mustapippurit morttelissa ja lisää suolaa. Pyörittele hirven sisäfilepihvi pippuri-suolaseoksessa. Paista pannulla kirkastetussa voissa. Lisää kerma ja mausta suolalla.

Lanttucurry

Kokkisota_paatehtava_antto-16

  • ½ lanttu
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Inkivääriä, korianterin siemeniä, chiliä , valkopippuria, kurkumaa
  • 2 dl kanalientä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Ripaus fariinisokeria
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • Tilliä

Leikkaa lanttu ja perunat pieniksi kuutioiksi. Paahda sipuleita ja mausteita (inkivääri, korianterin siemen, chili, valkopippuri, kurkuma) kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Lisää lanttu- ja perunakuutiot sekä kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fariinisokeri. Lisää sitruunan mehu ja kuori raastettuna. Koristele annos tillillä.

Mansikka-rakuuna kakku

Kokkisota_paatehtava_antto-19

  • Mansikoita
  • Sokeria
  • 50 g Arla kirkastettu voi
  • 50 g kaurakeksejä
  • Tuore rakuuna
  • 2 dl Arla kerma
  • Tuore vanilja
  • Ripaus sokeria

Pyöräytä mansikat sokerissa, jotta ne mehustuvat. Sulata kirkastettu voi pannulla. Murenna kaurakeksit ja sekoita sulatettu kirkastettu voi keksimuruihin. Vatkaa kermavaahto ja mausta se tuoreella vaniljalla ja sokerilla.

Tarjoa mansikat kermavaahdon ja tuoreen rakuunan kanssa ja koristele annos mansikkamehulla.