Mainos

Joulutunnelma löytyy Alpeilta - pahin stressi jää Suomeen

Tuhannet suomalaiset matkaavat joulun viettoon ulkomaille. Maarianhaminassa asuva nelihenkinen Huttusen perhe päätti viettää tänä vuonna joulun hiihtäen Itävallan Alpeilla.

Huttusen perhe oli pohtinut joulun viettoa ulkomailla jo monta kertaa.

- Nyt oli sopiva tilaisuus lähteä. Lapset ovat sopivan ikäisiä, he jaksavat laskea jo isoja mäkiä. Pahin joulun stressi jää pois ja se ei haittaa yhtään, sanoo Inka Huttunen.

Huttusten joulukohteeksi valikoitui Bad Gasteinin hiihto- ja kylpyläkaupunki Salzburgerlandissa.

- Olemme olleet yhdessä Inkan kanssa reissussa Alpeilla seitsemän kertaa.  Lapset ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana. Alpeilla on aina kivaa ja pääsee hiihtämään. Lapsille täällä Bad Gasteinissa on tarjolla mukavasti ohjelmaa, muun muassa aikuisilta kielletyt uima-allasbileet. Myös kavereita heille on löytynyt, Roni Huttunen miettii.

Perhe ehti kuitenkin ennen lähtöä ylläpitää tiettyjä suomalaisia jouluperinteitä.

-  Piparit paistettiin ja glögit juotiin. Eli vähän saatiin joulua reissun alle. Kuusta ei tänä vuonna laitettu, Roni-isä sanoo.

Yhdessäolo parasta

Huttuset vakuuttavat, että joulumieli löytyy myös ulkomailla. Reissun ehkä tärkein anti on yhdessäolo.

- Käymme rinteessä ja kylpylässä. Nukutaan pitkiä yöunia ja ollaan vaan yhdessä. Aika menee niin mukavasti, ettei edes shoppailemaan ole tehnyt mieli, Inka Huttunen nauraa.

- Ja täällä on lunta. Kylässä aika vähän, mutta ylhäällä hiihtoalueelta sitä löytyy. Tässä siirretään myös alppimatkailun perinnettä lapsille.

- Ei ole kyllä ollut mitään mikä olisi tylsää, perheen lapset Henrik ja Jens sanovat kuin yhdestä suusta.

Bad Gastein vetää suomalaisia

STS Alppimatkojen kautta Bad Gasteinissa joulua viettää reilut 200 suomalaista. Alppikylään tehdään tänäkin talvena eniten Suomesta Alpeille suuntautuvia valmismatkoja. Turistitoimistossa hiihtosesongista odotetaan normaalia.

- Tämä kausi vaikuttaa majoitusvarausten perusteella hyvin samanlaiselta kuin menneet talvet. Suomalaisten vieraiden määrä laaksossamme kasvaa ja se on hieno askel kasvamisellemme Euroopan markkinoilla. Pohjoismaat, erityisesti Ruotsi ja Tanska ovat meille tärkeitä, Gasteinin laakson turistipomo Martin Zeppezauer sanoo MTV.fille.

Bad Gasteinin turisteista 33 prosenttia tulee Itävallasta ja noin 24 prosenttia Saksasta. Skandinaavien määrä laakson rinteillä on 15 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.