Mainos

Joulupukki vie Suomi-kuvaa maailmalle – siunasi raskaana olevia naisia Koreassa

Kiina, Venäjä, Japani, Korea... Suomalainen Joulupukki on vieraillut kaikissa näissä maissa. Mutta miten pukki ehtii kaikki lahjat jakaa maailman ympäri?

Joulupukki on tähän aikaan vuodesta luonnollisesti kovasti kiireinen. Saimme hänet kuitenkin langan päähän.

– Joulupukin reen jalakset on jo rasvattu, porot ovat syöneet hyvin ja valmistautuneet. Pukkihan on jo matkalla pitkin maailmaa, Joulupukki toteaa puhelimessa.

Pukki vieraili joulukuussa 2016 esimerkiksi Moskovassa, jossa hän tapasi Moskovan pormestarin ja avasi Journey to Christmas -tapahtuman punaisen torin lähellä. Tässä tapahtumassa voi olla jopa 12 miljoonaa kävijää.

Pukki on rauhan ja rakkauden sanansaattaja

Kiina, Japani, Hongkong ja Korea. Suomalainen Joulupukki tunnetaan ympäri maailmaa –  ja kuinkas muuten, pukki luonnollisesti matkustelee paljon!

– Joka maassa on oma nimi Joulupukille, mutta samasta miehestä puhutaan ja lämpimästi suhtaudutaan. Kansaa on paljon liikkeellä, kun pukki saapuu kaupunkiin, Joulupukki kuvailee.

– Samanlainen vastaanotto on, vaikka olisi erilaisia uskontokuntia, se on uskontokunnista riippumatonta. Pukki on rauhan ja rakkauden sanansaattaja maailmalla.

Mediapyöritys Joulupukin ympärillä on monissa maissa on suurta. Median haastatteluissa pukilla on toisinaan jopa satojen miljoonien yleisö.

"Samat toiveet ja tarpeet lapsilla on Suomessa kuin vaikka Venäjällä"

Moskovassa pukki opetti paikallisille lapsille suomalaisia joululauluja ja runoja, sekä suomalaista perinnettä.

– Lapset ovat paljon valmistautuneet, tulee runoja, lauluja ja piirrettyjä. Ja tietenkin lahjatoiveita joka kerta, Joulupukki kuvaa.

Maailman lapsilla on kaikilla melko samanlaisia toiveita. Leluja lapset toivovat kaikkialla.

– Sitten on paljon henkisiä arvoja. Yksi pieni tyttö kysyi, että onko pukki tavannut minun isää. Keskustelun lomassa tuli sitten ilmi, että isä on kuollut, Joulupukki sanoo.

– Samat toiveet ja tarpeet lapsilla on Suomessa kuin vaikka Venäjällä tai Kiinassa. Ujosteleminen vähän riippuu kulttuurista, jossain pukkia lähestytään ujommin. Kyllä pukin syliin mahtuvat kaikki maailman lapset.

Koreassa Joulupukkia tuli tapaamaan tuhansia ihmisiä kauppakeskuksessa järjestettyyn tilaisuuteen. Pukkia pyydettiin myös siunaamaan raskaana olevia naisia.

– Tuli raskaana oleva nainen juttelemaan. Hän halusi, että pukki siunaa tulevan lapsen. Joulupukki sitten lausui suomeksi runon ja piteli kättä vatsalla. Tuhatpäinen yleisö oli aivan hiljaa. Kun siunaus oli ohi, pukki näki, kun kansalla valui kyyneleet. Ja kyllä ne valuivat pukillakin.

Miten pukki ehtii kaikki lahjat jakaa maailman ympäri?

Joulun alla pukki ja tontut tekevät paljon töitä. Loppuvuonna Joulupukilla on aikaa huilata ja lomailla. Lomalla pukki saunoo, kalastaa ja rentoutuu.

– Kesälläkin pukki tapaa paljon lapsia. Eläimet ovat pukille myös tärkeitä, pukilla on paljon eläimiä Korvatunturilla, kissoja ja koiria porojen lisäksi. Siellä hoidetaan puutarhaa ja tehdään kaikenlaista kivaa.

Uutislähetys, jossa Joulupukki esiintyy:

Lopuksi se tärkein kysymys. Miten pukki ehtii kaikki lahjat jakaa maailman ympäri?

– Siinä se taika onkin. Pukilla on aikakone, jolla saa aattoyönä pysäytettyä kellon, että pääsee liikkumaan.

Näin pukki kirjoitti meille matkastaan Moskovaan

”Joulupukilla on kiireitä tähän aikaan näin joulun alla. Nyt pukki päätti käydä Moskovassa katsomassa, onko kilttejä lapsia Venäjällä. No, olihan niitä!

Samalla joulupukki avasi valtaisat joulufestivaalit nimeltä Journey to Christmas, Moskovan suurimmat festivaalit aivan punaisen torin läheisyydessä. Suomalainen joulupukki oli avaamassa juhlia yhdessä Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin kanssa. 

Moskovassa pukki vieraili kymmenissä eri tapahtumissa. Apulaisina pukilla oli VisitFinlandin tonttuja sekä joulupukkisäätiön ystäviä. Pukin pajalla torilla vieraili tuhansittain ihmisiä. Venäjällä lapset lausuvat runoja ja laulavat lauluja pukille saaden sitten pukilta karkkia. Ja kyllä lapset lauloivatkin. Ja aikuiset!

Joulupukki tapasi torilla myös venäläisen pakkasukon. Molemmat pitivät tärkeänä tehtävänä edistää maailmanrauhaa, sekä jakaa rakkautta kaikille. He sopivat myös salaisesta tapaamisesta Suomen Lapissa ensi kesänä, jolloin kalastellaan ja saunotaan!

Myös Moskovan Suomen suurlähetystön joulujuhliin pukki vei joulutervehdykset. Venäjän pää-tv-kanavat ja radioasemat haastattelivat suomalaista pukkia. Ja sehän sujui hyvin, sillä pukki puhuu sujuvasti myös venäjää. Jopa kuuluisalla Radio Europa Plus -radiokanavalla hän juonsi tunnin suoran radiolähetyksen kertoen suomalaisista jouluperinteistä!”

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.