Joulupukki teki harvinaisen vierailun kuusamolaisten karhujen luo – näin Juuso-karhu suhtautui lahjoihin

0:53
Juuso-karhu ottaa lahjan vastaan suoraan joulupukin kädestä. Video: Pasi Jäntti/Kuusamon Suurpetokeskus.

Kuusamon Suurpetokeskuksen Juuso-karhu on ottanut poikkeuksellisesti joululahjansa vastaan hereillä. Yleensä karhut nukkuvat jouluna talviunta.

Eläintarha Kuusamon Suurpetokeskuksen karhut ovat poikkeuksellisesti hereillä joulun alla, sillä talvi on Kuusamossakin ollut varsin lauha. Karhunhoitaja Pasi Jäntti kertoo joulupukin vieneen Juusolle ja muille pesän karhuille aineksia makuualustaan.

– Täällä on keli plussan puolella ja sataa vetää. Karhut ovat hereillä ja niitten makuualusta on sateen vuoksi kostea. Siksi joulupukki vei niille kuiviketta nukkuma-alustaksi, Jäntti kertoo.

Viime jouluna karhut nukkuivat normaalisti.

– Olen ollut täällä töissä parikymmentä vuotta, ja kyllä tämä harvinaista on, että ne ovat keskellä talvea hereillä.

Jäntti kertoo, että karhujen uni ei ole talvipakkasellakaan kovin syvää, vaikka ne unessa puolisen vuotta ovatkin.

– Moni luulee karhun nukkuvan sikeästi koko talven, mutta se on vain lepotilassa, kääntelee kylkeään ja on tietoinen ympäristöstään. 

Karhunpesän kuuluisin asukki on yli 20-vuotias Juuso-karhu, joka on tunnettu muun muassa omista maalauksistaan. Voit katsoa maalauksia MTV Uutisten jutusta muutaman vuoden takaa. Joulupukki kertoo ylläolevalla videolla huutokaupasta, jossa Juuson taulu myytiin yli 3 000 eurolla. Rahat lahjoitettiin mielenterveystyöhön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja