Joulun pehmein peti houkuttaa: ruutua, raitaa ja metsän eläimiä

Jouluksi sänkyyn pedataan kauniit petivaatteet, jotta joulupukkia on ilo odotella. Tänä vuonna ruudut ja raidat ovat erityisen suosittuja, kestosuosikki punaisesta puhumattakaan.

Jouluyö, juhlayö – se on mukava viettää pehmoisissa ja laadukkaissa lakanoissa. Hemmottele itseäsi petaamalla sänkyyn useita muhkeita tyynyjä, jotka tekevät pedistäsi myös näyttävämmän.

Täysvalkoinen joulu on edelleen trendikäs, mutta kestosuosikki punainen pitää tiukasti pintansa. Sama näkyy myös tekstiileissä: perinteisiä jouluvärejä löytyy etenkin erilaisista ruutu- ja raitakuoseista. Kuosien sekoittaminen on myös suosittua – ne yhdistetään toisiinsa värimaailman avulla.

Kuten muodissa, myös kodintekstiileissä ilostuttavat metsän eläimet: porot, ketut ja kauriit juoksentelevat talven pehmoisissa pedeissä. Esimerkiksi H&M Home, IVANAhelsinki for Luhta Home sekä Anno ovat ottaneet mallistoonsa metsän eläjiä.

Myös erittäin trendikkäät pehmoinen tekoturkis ja villaiset materiaalit tuovat petiin talven tuntua – paksuun torkkupeittoon on ihana kietoutua pakkasöinä.

Tyynyt, peitot ja patjat on hyvä vaihtaa uuteen aika ajoin, sillä vuosien myötä ne menettävät ryhtinsä. Muista myös huoltaa petiäsi oikein, sillä ihostamme irtoaa talia ja likaa.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja