Joulun pakettitoimituksissa rikottiin ennätykset – suomalaisten jäteastiat pursuavat nyt pahvia, eikä tämä paha tapa paranna tilannetta

2:01
Koronajoulun alla Suomessa toimittettiin erityismäärä pakettilähetyksiä – ennätys näkyy myös jäteastioilla

Jäteauton kuljettaja näkee lähietäisyydeltä, kuinka äärimmillään roskakatokset tällä hetkellä ovat. Kunpa vielä ihmiset osaisivat litistää pakkauslaatikot.

Joulun pakettitoimituksissa rikottiin aiemmat ennätykset. Koko joulusesongin aikana paketteja on toimitettu koteihin ja Postin palvelupisteisiin noin 7,7 miljoonaa. Nyt muun muassa nämä paketit kuormittavat jäteastioita.

– Kyllä se mun mielestä on näkynyt koko syksyn, että ihmiset ovat käyttäneet tilauspalveluita. Pahveja on ollut selvästi enemmän myös näin joulun aikaan, kertoo jäteauton kuljettaja Jukka Lääväri MTV Uutisille. 

Tilan säästämiseksi pahvilaatikot tulisi aina litistää. Sitä kaikki eivät valitettavasti muista, mikä täyttää jätekatokset ennätysvauhtia.

– Sanotaan, että osa osaa litistää ja osa ei. 

Lähiöasukkailla olisi petrattavaa lajittelussa

Yksi mielenkiintoinen piirre asukkaiden tekemässä jätelajittelussa on, että siinä on kaupunginosakohtaisia eroja.

– Lähiöalueilla kierrättäminen tuntuu unohtuvan herkemmin. Ehkä hienoimmilla seuduilla paikoitellen lajittelu on tunnollisempaa, paljastaa jäteauton kuljettaja Lääväri.

Jäteautot lähtivät monin paikoin liikkeelle tapaninpäivänä joulutauon jälkeen.

Katso videolta, kuinka jäterumba alkoi tapaninpäivänä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja