Joulun hauskimmat herkut – kokeile Ullan reseptejä

Hymyilevä lumiukko on takuulla joulun hauskin kakku. Elämä makeaksi -blogia pitävän Ulla Svenskin ohjeilla leivot veikeän lumiukkokakun, suloiset joulupiparkakut tai upean muumitalon!

Sokerilla tai marsipaanilla kuorrutetut leivonnaiset ilahduttavat erityisesti perheen pienimpiä. Pipopäinen lumiukko ei jää kahvipöydässä huomaamatta.

Lumiukkokakku

7 munan kakkupohja:
7 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
2½ dl maitoa

täyte 1:
2 dl kermaa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
125 g kuningatarhilloa

täyte 2:
2 dl kermaa
50 g valkosuklaata
125 g kuningatarhilloa

sokerikreemi:
125 g suolatonta voita
2 dl tomusokeria

kuorrutus:

1 kg:n pkt valkoista sokerimassaa (ylijäävästä osasta voi värjätä lumiukolle pipon, nenän ja silmät, massaa jää vielä noin 300-400 g)
Valkoista kuorrutetta menee noin 500 g

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti puhtain käsin sekoittaen joukkoon. Kaada massa voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista kakkupohja uunin alatasolla +175 asteessa noin 40 minuuttia.

Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteet vaahdottamalla kermat, jaa kerma kahteen astiaan ja sekoita toiseen vanilliinikreemijauhe ja toiseen sulatettu suklaa.

Kostuta alin pohja ja levitä sille kuningatarhilloa, levitä päälle kermatäyte ja aseta toinen pohja täytteen päälle. Kostuta toinen pohja, levitä hillo ja levitä päälle suklaa-kerma. Laita viimeinen pohja kakun päälle ja kostuta se. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Valmista sokerikreemi kuorrutteen alle vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Levitä seos kakun päälle.

Kaulitse kuorrute, nosta se kakun päälle ja värjää lopusta valkoisesta massasta ukolle pipo, porkkana-nenä ja silmät. Posket voi värjätä pinkillä kristallipulverilla.

Joulupikkuleivät

100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
50 g valkosuklaata rouhittuna

koristelu:
valkuaista
tomusokeria
pari tippaa sitruunanmehua

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää kananmuna vatkaten joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi valkosuklaa, sekoita massaan.

Suihkauta vuokaspraytä pikkuleipäpellille ja painele massa vuokiin.

Paista pikkuleivät uunin keskitasolla +200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kumoa pelti jolloin pikkuleivät tippuvat pois, koristele ne halutessasi valkuais-tomusokeriseoksella.

Syötävä muumitalo

– Olen aina tykännyt tehdä piparkakkutaloja. Niitä on tehty omien lasten, hoitolasten ja naapureiden lasten kanssa. On syntynyt taloa, lyhtyä ja rekeä. Niitä on annettu viemisiksi isovanhemmille, kavereille, päiväkotiin ja lastenkotiin, Ulla Svensk kertoo.

Upean muumitalon Ulla teki valmiilla Muumitalo-muoteilla. Taikinaa taloon kului kaksi pakettia ja tomusokeria koristeluun noin kaksi pakettia.

Katso piparkakkutalon ohjeet Elämä makeaksi -blogista.

Kuvat ja reseptit: Ulla Svensk

Lue myös:

    Uusimmat