Joulukuu

Seija Ranttilan Sagat-tekstiilit ovat saaneet innoituksensa saamelaisesta kulttuurista ja pohjoisen luonnosta.

Tekstiilitaiteilija Seija Ranttilan suunnittelemassa Sagat–mallistossa on alkuperäinen saamelainen kulttuuri yhdistetty moderniin designiin ja pohjoisen käsityötaitoon ja tuotteet on suunniteltu tähän päivään sopiviksi käyttötuotteiksi. Mallistoon kuuluu uniikkituotteita joiden valmistuksessa on mukana saamelaisia käsityöläisiä.

Mallistoon kuuluu myös Finlaysonille suunniteltuja tekstiilejä, joiden väritykset antavat mahdollisuuden nauttia pohjoisen luonnon vahvoista väreistä. Saamelainen Seija Ranttila on opiskellut Limingan Taidekoulussa ja Lahden muotoiluinstituutissa, ja hän toimii nykyisin free-lance suunnittelijana.

Uniikkeja Sagat-tuotteita on saatavilla tällä hetkellä seuraavissa paikoissa: Saamelaismuseo Siida, Inari, Suomen Käsityömuseo, Jyväskylä, Arktikum, Rovaniemi ja Taito Shop, Tampere. Tuotteita voi kysellä myös suoraan Seijalta puh.nrosta 040-5342365. Finlaysonille suunniteltua mallistoa voit kysyä tavarataloista ja marketeista tai tiedustella ostopaikkoja Finlaysonin kuluttajapalvelusta 0200-42000.

30.12.2004

Joulukuusimetsä Fiskarsissa ja vierailu Iso-Britannian suurlähettilään luona

Länsi-Uudellamaalla Fiskarsissa on paikallisten taiteilijoiden osuuskunnan ”Kuusijuhla - joulumyyntinäyttely esillä 9.1.2005 asti ja se on avoinna ti - su klo 12-17. Näyttely tarjoaa runsaan kattauksen Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden uusia tuotteita ja teoksia. Lisätunnelmaa luovat Fiskarsin taiteilijoiden mielikuvituksella koristellut kuuset. Samanaikaisesti Kuparipajan lasihuoneessa on esillä Markku Kososen kokoama pienoisnäyttely Tulenarka asia. Näyttelyn taustana on tulen ja puun ristiriitainen yhdistelmä. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Lisätietoa Fiskarsin tapahtumista, taiteilijoista ja ajo-ohjeen löydät osoitteista www.fiskarsvillage.net ja www.onoma.org.

Vera Olsson vieraili Iso-Britannian suurlähettilään Matthew Kirkin perheen virka-asunnossa Helsingin Kaivopuistossa tutustumassa jouluiseen kotiin. Lisää virka-asunnon historiasta ja Iso-Britannian suurlähettiläästä löydät www.britishembassy.fi Sivuilta löytyy myös valokuvin toteutettu kiertokäynti virka-asunnossa, mukana on kuvia myös lasten ihanasta nukkekodista.

23.12.2004

Tuula Launosen Olkigalleria ja persoonallisen kodin Pentik-joulukattaus

T.i.l.a. vieraili Alastarossa Tuula Launosen Olkigalleriassa tutustumassa taiteilijan erilaisilla tekniikoilla valmistettuihin persoonallisiin olkitöihin. Tuulan töihin voit tutustua osoitteessa www.olkigalleria.fi. Sivuilta löytyy tietoja myös olkikursseista.Taitelijalla on parhaillaan näyttelyt Jyväskylässä Suomen Käsityömuseon Galleriassa 9.1.2005 asti sekä Oulussa Galleria 5:ssä 19.12.2004 asti. Keväällä 2005 (maalis-toukokuu) taiteilijan ”Kultaa huovan täydeltä” -olkipaperinäyttely on esillä Suomen PaperiTaideGalleriassa Kuusankoskella. Huhtikuussa 2005 julkaistaan myös Tuula Launosen olkitöistä kertova kirja ”Olkiaarteet”.

Ohjelman persoonallisessa kodissa oli katettu upea joulukattaus Pentikin tuotteilla. Lisää Pentikin mallistosta yhtiön nettisivuilta.

16.12.2004

Kierrätystavaroista valmistetut valaisimet ja persoonallisen kodin elokuvajulisteet

T.i.l.a. tapasi Henry Lappeteläisen, joka valmistaa kierrätystavaroista hauskoja valaisimia. Lampun osina on käytetty muun muassa vanhojen kotitalouskoneiden, moottoripyörien ja vanhan hammaslääkärin poran osia. Lisätietoa Henry Design lampuista löydät osoitteesta www.henrydesign.net.

Persoonallisessa kodissa esillä olleita elokuvajulisteita on saatavissa osoitteesta www.julisteet.tk

9.12.2004

Pauli Vuorisalon matot

T.i.l.a. tapasi kuvataiteilija Pauli Vuorisalon, joka on suunnitellut upeita villamattoja. Matot on Kiinassa käsin solmittuja ja niissä on 100.000 solmua neliömetrillä. 36 uniikkimaton uusi kokoelma sisältää mm. seuraavia teemoja: Pyhä lehmä, Laura, Seireeni, Runo, Marionetti, Miekkakalat, Käyntikortti, Ensimmäinen ratsastustunti, Kymi, Pieni lintu, Luuttu, jne. Lisätietoja saat soittamalla Jukka Valkonen 040 555 8007 tai www.paulivuorisalo.com

Matot kuvattiin Boknäs Galleriassa Fredrikintorilla Helsingissä.

2.12.2004

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja