Jouluksi kotiin: Myrskyä väistänyt ristelijä pelasti 20 päivää veneessä ajelehtineen kaksikon – "Joskus ihmeeseen tarvitaan vain himppunen onnea"

Loistoristeilijä pelastustehtävissä – kalastajat viruivat merellä 20 päivää 0:36

20 vuorokautta merihädässä olleet miehet pääsivät jouluksi kotiin, kun reitiltään myrskyn vuoksi poikennut risteilyalus löysi heidät sattumalta.

Royal Caribbean -varustamon alus Empress of the Seas -alus oli matkalla Caymansaarten suurimmalta saarelta Grand Caymanilta Jamaikalle, kun se joutui vaihtamaan kurssiaan voimakkaiden tuulten takia.

Aluksen tutkaa käyttäneiden merimiehet huomasivat poikkeaman, joka osoittautui pieneksi kalastusalukseksi. Alukselta soitettiin meripelastukseen, jotka haki turvaa 20 vuorokautta merellä ajelehtineen kaksikon.

Polttoaine loppu, vettä niukalti

Kaksikon pelastamisesta kertoi Royal Caribbeanin päämeteorologi James Van Fleet Twitterissä.

– Joskus ihmeeseen tarvitaan vain himppunen onnea, Van Fleet tviittasi.

CNN:n mukaan tuulet olivat kuljettaneet miehet kauas rannikosta heidän nukkuessaan. Veneestä oli polttoaine loppu ja vettä oli jäljellä enää niukalti. Ruuaksi he olivat syöneet saalistamiaan kaloja.

Pelastetuille miehille annettiin vettä, ruokaa ja lääkärin hoitoa sekä 300 dollaria vaatteiden ja ruuan ostamista varten.  

Lue myös:

    Uusimmat