Mainos

Jouluelokuvat tulevat!

Elokuvateattereiden joulukausi alkaa tänään. Ensimmäisenä valkokankaan valtaa Jim Carreyn tähdittämä Saiturin joulu. Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen ennustaa teattereiden joulusesongista vilkasta.

Joulua ei pääse pakoon enää edes elokuviin.

Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen kertoo, että kansainvälisen käytännön mukaisesti jouluelokuvat tulevat ensi-iltaan jo marraskuussa.

– Elokuvan elinkaari teattereissa on pari kuukautta. Jos jouluelokuva tulisi esitykseen vasta jouluna, sen kaari jäisi aika lyhyeksi. Tammikuun puolivälin jälkeenhän jouluaiheisten elokuvien suosio jo hiipuu. Näin siis laskeskellaan, että elokuvat ovat voimissaan vielä jouluna.

Saiturin joulu ei ole pikkulapsille

Tänään Suomessa ensi-iltaan tuleva Saiturin joulu on lastenelokuva, mutta sitä ei ole tarkoitettu perheen pienimmille. Oscar-palkitun Robert Zemeckisin ohjaama 3D-filmi on kielletty alle 11-vuotiailta. Elokuva perustuu Charles Dickensin klassikkotarinaan. Sen pääosissa ovat Jim Carreyn lisäksi muun muassa Gary Oldman, Colin Firth ja Bob Hoskins.

Pienemmille suunnattuja jouluelokuvia ovat muun muassa itsenäisyyspäiväviikolla valkokankaille saapuva Arthur ja Maltazard, eli Luc Bessonin animaatioelokuvan kakkososa, ja joulupäivänä ensi-iltansa saava Alvin ja pikkuoravat 2.

Avatar määrittää joulumyynnin

Ennätysmäisellä ennakkomyynnillä aloittanut Twilight – Uusikuu on suurin joulunalusajan nuoren hittielokuva. 20. marraskuuta ensi-iltaan tuleva filmi perustuu Stephanie Meyerin luomaan Twilight-kirjasaagaan. Se on jatkoa menestyselokuvalle Twilight – houkutus. Elokuvan on ohjannut Chris Weitz.

Toni Lähteisen mukaan tärkein nuorten jouluhitti on Titanicin tekijän 3D-spektaakkeli Avatar.

– Sen suosio määrää paljolti, minkälainen joulun tulos tulee olemaan kävijämäärissä kokonaisuudessaan.

James CameroninAvatar tulee valkokankaalle 18. joulukuuta. Sen pääosassa nähdään muun muassa Sam Worthington, Zoe Saldana ja Sigourney Weaver.

Aikuisille isoja tähtiä ja kotimaisia

Lähteinen uskoo, että tänä jouluna naisia kiinnostaa Meryl Streepin ja Alec Baldwinin tähdittämä Pientä säätöä. Ohjaus ja käsikirjoitus ovat Nancy Meyersin.

Myös miehet lämmennevät Timo Koivusalon ohjaamalle Täällä Pohjantähden alla -elokuvalle ja Kari VäänäsenHavukka-ahon ajattelijalle.

Väinö Linnan romaaneihin pohjautuvaa Pohjantähteä tähdittävät muun muassa Ilkka Koivula, Vera Kiiskinen ja Hannu-Pekka Björkman. Sen ensi-ilta on 4. joulukuuta.

Havukka-ahon ajattelija saa ensi-iltansa portaittain eri puolilla maata. Se aloittaa joulupäivänä Kajaanissa, Kemijärvellä, Kuhmossa ja Kuusamossa. Koko laajuudessaan se tulee teattereihin 15. tammikuuta.

Jouluaattona elokuviin?

Suomalaiset ovat tottuneet käymään elokuvissa jouluna. Jouluaatto on edelleen yksi vuoden viidestä päivästä, kun teatterit ovat kiinni, mutta tilanne on muuttumassa. Finnkino pitää tänä vuonna viime vuoden tapaan ainakin yhden teatterin auki myös aattona.

– Vilkasta on jouluna joka tapauksessa varmasti. 25. joulukuuta on peräti viisi ensi-iltaa ja tammikuun alussa nelisen lisää. Niitä ennen ovat tulleet Pohjantähti ja Avatar, eli tarjontaa on jokaiselle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.