Jouluaattona tuttavansa kirveellä murhannut mies pääsee vapaaksi oltuaan vankilassa yli 20 vuotta

Mies pääsee vapaaksi istuttuaan murhatuomiotaan yli 20 vuotta. 

Helsingin hovioikeus on hyväksynyt kirvesmurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomitun miehen hakemuksen ehdonalaiseen vapauteen päästämisestä. Mies on aiemmin hakenut ehdonalaiseen vapauteen kaksi kertaa. 

Mies murhasi jouluaattona vuonna 2004 Eurassa tuttavansa useilla päähän kohdistuneilla kirveeniskuilla. Teon motiivi oli mitätön riita. Uhri kuoli kalloaivovammaan. 

Elinkautiseen tuomitulla miehellä on pitkä rikoshistoria, ja hän on ennen elinkautista istunut useita kertoja vankilassa. Edellisen kerran hän oli vapautunut vankilasta lokakuussa 2004, ja jo kaksi kuukautta myöhemmin hän syyllistyi murhaan. 

Miehen vapauttamisen puolesta puhuu se, että hän ei ole vankilassa olleessaan syyllistynyt uusiin rikoksiin ja rangaistuksen suorittaminen on ollut rikkeetöntä. Myöskään vankeusaikaisesta päihteidenkäytöstä ei ole viitteitä. Mies on myös sanonut, että vapauduttuaan hän saisi vuokra-asunnon ja hänellä olisi myös työpaikka. 

Vankilassaoloajan pituuden puolesta esteitä ehdonalaiseen vapauteen päästämiseksi ei ollut. 

Hovioikeus arvioi, että tällä hetkellä ei ole ilmeistä vaaraa siitä, että mies syyllistyy henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikokseen. 

Tällä hetkellä mies on istunut elinkautista vankeusrangaistustaan jo varsin pitkään, 19 vuotta ja 6 kuukautta. Miehen vapauttamispäivä on maaliskuussa 2025, jolloin hän on istunut elinkautista rangaistustaan yli 20 vuotta.

 

Lue myös:

    Uusimmat