Yli 1 000 NHL-ottelun hyökkääjä: Hokkarit naulaan

Yli 1 000 NHL-ottelua kiekkoillut kanadalaishyökkääjä Wayne Simmonds päättää uransa taalaliigassa.

Simmonds, 35, on solminut Philadelphia Flyersin kanssa yhden päivän sopimuksen: Flyers kunnioittaa hänen uraansa lauantaina 13. huhtikuuta kotiottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

Simmonds on edustanut Flyersia enemmän kuin mitään muuta NHL-seuraa. Hän kiekkoili Philadelphiassa kahdeksana kautena 2011–19. Viimeiset viisi sesonkia niistä sitoutunut ja omistautunut joukkuepelaaja toimi Flyersin varakapteenina.

– On vaikea kuvailla tunteitani tällaisena päivänä, mutta yksi ensimmäisistä ajatuksistani taaksepäin katsoessa on elämäni Philadelphiassa ja Flyersille pelaaminen. Jäälle meneminen Flyers-paidassa on erityinen tunne, ja olen siitä todella ylpeä, Simmonds sanaili NHL:n verkkosivuilla.

Palkittu

Viimeisimmäksi Simmonds on kiekkoillut Toronto Maple Leafsissa, jota hän edusti 2020–23.

Kaikkiaan Simmonds on pelannut NHL:ssä 1 037 runkosarjaottelua ja 53 pudotuspelimatsia. Runkosarjassa hän on summannut 526 (263+263) tehopistettä ja pudotuspeleissä 22 (8+14) pinnaa.

Simmonds pääsi NHL:n tähdistöotteluun kaudella 2016–17. Samalla sesongilla hän saavutti MM-hopean Kanadan paidassa.

NHL-kaudesta 2018–19 Simmonds palkittiin Mark Messierin johtajuuspalkinnolla, joka ojennetaan pelaajalle, joka on osoittanut positiivista esimerkkiä jäällä, vaikutusta joukkuetovereihin ja omistautumista yhteisön aktiviteetteihin ja hyväntekeväisyyteen.

Lue myös:

    Uusimmat