Joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoittaminen HUS:n ja Varsinais-Suomen alueella päättyy pian: "Hyvää työtä tehty terveysturvallisuuden parantamiseksi"

3:07
Katso myös video: Bussimatkasta tuli viruslinko: Yskivä ja maskiton matkustaja tartutti koronaa – johti 64 ihmisen tartuntaketjuun

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoitukset päättyvät 25. huhtikuuta, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella rajoitukset päättyvät 23. huhtikuuta. 

Traficom kertoo, että terveysviranomaisilta saatujen lausuntojen perusteella rajoitusten jatkaminen ei ole enää laissa edellytetyllä tavalla välttämätöntä. 

Hillitäkseen koronaviruksen leviämistä Traficom rajoitti liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueella 25.3.–23.4.2021 ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 27.3.–25.4.2021. 

Traficom ei tämän hetkisten tilannetietojen pohjalta rajoita liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella. 

– Liikenteen palveluiden tarjoajat ovat tehneet hyvää työtä liikenteen terveysturvallisuuden parantamiseksi. Suuri kiitos siitä heille ja kaikille matkustajille, jotka omalla toiminnallaan ottavat kanssamatkustajansa huomioon. Vielä on matkaa normaalioloihin, joten on hyvä muistaa, että tartuntatautilaki edellyttää toimijoilta erityisiä toimenpiteitä koronavirustaudin leviämisen estämiseksi 30. kesäkuuta asti, sanoo Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja