Mainos

Jos yllättävä meno iskee, yli neljännes suomalaistalouksista ei selviäisi ilman lainaa

Suomessa yli neljännes kotitalouksista ei selviäisi yllättävästä suurehkosta menosta ottamatta luottoa tai pyytämättä apua, selviää Tilastokeskuksen tiedoista. Suomen tilanne on kuitenkin Euroopan tasolla hyvä.

Kolmasosassa vertailumaista valtaosa kotitalouksista kertoo, että ne eivät selviäisi yllättävästä menosta ilman lisärahaa. Pahin tilanne oli Unkarissa, jossa kolme neljästä kotitaloudesta ei selviäisi menoerästä. Norjassa taas ongelmia selviämisessä on vain kymmenesosalla kotitalouksista.

Yllättävä suuri meno tarkoittaa kunkin maan kuukausittaisen pientuloisuusrajan suuruista summaa yhden hengen taloudessa. Suomessa se oli noin 1160 euroa vuonna 2012. Esimerkiksi Unkarissa summa on 449 euroa.

Viidenneksellä kotitalouksista vaikeuksia rahan kanssa

Suomalaisilla on vähän toimeentulo-ongelmia verrattuna muuhun Eurooppaan. Suomen kotitalouksista yli 20 prosenttia kokee, että heillä on vähintään pieniä vaikeuksia saada tulonsa riittämään tavanomaisiin menoihin. Osuus on Euroopan neljänneksi pienin.

Vaikeuksia tai suuria vaikeuksia oli seitsemällä prosentilla Suomen kotitalouksista. Vähemmän vakavia vaikeuksia oli vain Ruotsilla ja Norjalla.

Suurimmat ongelmat toimeentulon kanssa oli Kreikan kotitalouksilla, joista yli 90 prosentilla oli jonkinasteisia ongelmia rahojensa riittävyyden kanssa. Vakavia vaikeuksia oli lähes 80 prosentilla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.