"Jos sinun täytyy röyhtäistä, röyhtäise jokin imarteleva sana" – oudoista työnhakuvinkeistä tuli nettihitti

Michael Spicerin vinkeistä on tullut nettihitti. 

Miksi tyytyä tavalliseen, kun voi vähällä vaivalla olla aivan mahdoton?

Hulluista työhaastatteluvinkeistä on tullut nettihitti. Ilmeisesti näyttelijä Michael Spicerin aloittamista vinkeistä syntyi meemikuvia, joita jaetaan esimerkiksi Twitterissä. Spicer ei tyydy tavanomaisiin päivitä ansioluettelosi -tyyppisiin vinkkeihin, vaan jakaa astetta huikeampia ohjeita.

Noudattaisitko sinä näitä? 

Tässä oudot ohjeet työnhakuun!

 1. Osoita, että olet hyvä delegoimaan. Lähetä joku muu työhaastatteluun puolestasi.
 2. Kun haastattelu alkaa, osoita small talk -kykysi. Totea esimerkiksi "ihana ilma tänään" tai "te muistutatte biologista isääni".
 3. Jos puhelimesi soi kesken haastattelun, vastaa ja totea, ettet kuule oikein hyvin. Olethan ajamassa tunneliin, jonka päässä näkyy… Työpaikka! Iske silmää haastattelijoille.
 4. Jokainen kysymys on koe. Kun sinulta kysytään, miten sinulla menee tänään, muista vastata "työntäyteisesti", "urahakuisesti" tai "kovaa kohti maalia".
 5. Kun sinulta kysytään, mitä tuot työpaikalle, vastaa "kakkua". Ota valmistelemasi leivos laukustasi.
 6. Ole itsevarma. Kun onnistut vastaamaan kysymykseen, onnittele itseäsi, suutele nyrkkiäsi, pui sitä ja kuiskaa "onnistuin".
 7. Ole itsevarma, mutta hienovarainen. Opettele morsettamaan "tiimipelaaja". Naputa oppimaasi morsekoodia pöytään haastattelun aikana.
 8. Työnantaja tulee tarkistamaan Facebook-profiilisi. Ota itsestäsi vain sellaisia kuvia, joissa tuijotat keskittyneesti taulukkolaskelmia.
 9. Kerro, ettet ole työnhakija, vaan työnsaaja. Nuolaise sitten sormeasi, kosketa takamustasi ja päästä sihisevä ääni. Sinä olet tulessa!
 10. Kun sinulta kysytään, miksi sopisit hyvin hakemaasi työtehtävään, totea "se on ennustettu". Aseta pöydälle muinainen paperirulla. Tuijota työhaastattelijaa.
 11. Jos sinun täytyy röyhtäistä, röyhtäise jokin imarteleva sana, kuten "ahkera".
 12. Kun haastattelija kysyy, missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua, mene istumaan hänen tuoliinsa. Totea "tässä". Onnittele itseäsi avaamalla limupullo. Olet sen ansainnut!

 

Lähteet: Thepoke.co.uk, Twitter 

Lue myös:

  Uusimmat