Jos haluat nähdä, miten USA:n ilmavoimien koneet toimivat, katso tämä video! Huipennuksena nähdään neljän hävittäjän lopputervehdys

USA:n ilmavoimien koneet tositoimissa – huipennuksena hävittäjien tervehdys toimittajille 1:10

MTV Uutiset pääsi osallistumaan tällä viikolla yhdelle tankkauslennolle, jossa KC-135-kone tankkaa ilmassa muita lentokoneita. 

Toimittaja Janne Hopsu nousi lennolle. Hänen yksityiskohtainen raporttinsa matkan tapahtumista on luettavissa täältä: Ainutlaatuista videota yläilmoista: The Jester nousi ilmaan Rovaniemeltä

Nyt MTV Uutiset julkaisee lisää videomateriaalia, jota ei aivan joka päivä näe. Yllä olevalla videolla nähdään KC-135-tankkauskoneita maassa ja nousussa ja työn touhussa.

Videolla on myös ohjaamosta kuvattu huima video lennolta, joka suuntautui Norjanmeren ylle ja takaisin "Porolandiaan". Koneiden ilmatankkaus on huikeaa nähtävää: Koneet saapuvat ja imaisevat polttoaineletkun itseensä kiinni. Videolla näkyy myös koneen irtautuminen ja pois kaartaminen.

Lisäksi video esittelee koneen rahti- ja matkustamotiloja, jotka eivät ole luksuksella pilattu. Rungot kun ovat peräisin 1950-60-lukujen vaihteesta. 

Video huipentuu hienoon näkyyn, kun neljä hävittäjää lentää vielä muodostelmassa koneen perässä – sanomassa heipat kuvaaville toimittajille.

Lue myös:

    Uusimmat