Mainos

Jorma Uotiselle kunniapalkinto elämäntyöstä: “Tällainen huomionosoitus saa taiteilijan uskomaan työnsä merkitykseen”

1:09
Jorma Uotinen kertoo nettideittailustaan.

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotiselle myönnettiin Wihuri rahaston kunniapalkinto.

Tanssijana ja taiteilijana uransa luonut Jorma Uotinen palkittiin kunniapalkinnolla elämäntyöstään. Hän on uransa aikana vahvistanut suomalaista tanssitaidetta ja vienyt tanssiosaamista myös ulkomaille.

Palkinnon myönsi Jenny ja Antti Wihurin rahasto, joka tukee suomalaisen tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan eri muotoja. Uotisen saaman palkinnon arvo on 30 000 euroa.

First Date Suomi -sarjan juontajana nähtävä Uotinen kertoo Facebook-päivityksessään olevansa yllättynyt ja kiitollinen saamastaan palkinnosta.


– Tällainen huomionosoitus saa taiteilijan uskomaan työnsä merkitykseen, ja edelleen pohtimaan taiteen mahdollisuuksia, Uotinen kiittelee kirjoituksessaan.

Uotinen aloitti tanssijana Kansallisoopperassa 1970-luvulla, mistä hän myöhemmin pääsi esiintymään Pariisin oopperaan. Läpimurtonsa Uotinen teki vuosikymmenen lopussa sooloteoksellaan Jojo.

– Sooloteokset ovat määritelleet sen, kuka olen taiteilijana, tanssijana ja esiintyjänä, Uotinen kertoo Wihuri rahaston haastattelussa.

First Dates Suomi MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja