Jopa enemmän sokeria kuin suklaapatukassa – varo näitä aamiaisruokia

Aamiainen on päivän tärkein ateria, mutta ei ole täysin samantekevää, mitä suuhusi aamupalalla pistät.

Terveellinen ja hyvä aamiainen pitää sisälläään runsaasti proteiinia ja kuitua, jolla saat aineenvaihduntasi käyntiin. Aamupalaksi ei sen sijaan kannata ahmia rasva- tai sokeripitoisia herkkuja, jotka pitävät nälän loitolla vain hetkellisesti ja saavat verensokerin pomppaamaan taivaisiin. Moni tietää, ettei aamupalaksi kannata valita epäterveellistä suklaapatukkaa, mutta se ei suinkaan ole ainoa sokeripommi. Myös terveellisenä pidetyt aamiaisvaihtoehdot voivat nimittäin sisältää runsaasti sokeria.

Nämä ruoat sisältävät saman verran, tai jopa enemmän sokeria kuin pieni suklaapatukka

1. Myslipatukat

Myslipatukat kuulostavat terveellisiltä ja käteviltä vaihtoehdoila kiireisinä aamuina, mutta älä mene lankaan. Osa patukoista sisältää nimittäin lisättyä sokeria suklaapatukan verran. Vältä erityisesti suklaassa ja teollisessa jogurtissa uitettuja patukoita.

2. Jogurtit

Jogurtin luonnolliset sokerit eivät ole ongelma, mutta erityisesi osa hedelmän makuisista jogurteista voi sisältää runsaasti lisättyä sokeria.

3. Smoothiet

Smoothien voi valmistaa itse yksinkertaisista, terveellisistä ja luonnollisista aineksista, jolloin se on usein hyvä ja proteiinipitoinen aamiaisvaihtoehto. Kauppojen ja ravintoloiden valmissmoothiet voivat sen sijaan olla melkoisia sokeripommeja.

4. Murot

Tämä ei varmasti tullut kenellekään yllätyksenä: murot voivat olla jopa 50-prosenttisesti sokeria. Ole tarkkana erityisesti terveellisiksi miellettyjen myslien kanssa. Muromyslit ovat usein kaukana terveelllisestä aamiaisvaihtoehdosta.

5. Pikapuurot

Kaupan pikapuurot voivat pitää sisällään yllättävän paljon lisättyä sokeria. Kotona alusta asti valmistettu kaurapuuro on usein parempi vaihtoehto.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja