Mainos

Jopa 30 000 turvapaikanhakijaa – "Tämä on yllättänyt meidät kaikki"

Turvapaikanhakijoiden määrä voi nousta Suomessa tänä vuonna jopa 30 000 hakijaan. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että tämä on todella suuri haaste suomalaiselle yhteiskunnalle.

– Tämä on yllättänyt meidät kaikki niin Suomessa kuin Euroopassa, Orpo sanoo.

Sisäministeri arvioi, että kuntia ei tarvitse pakottaa ottamaan turvapaikanhakijoita vastaan, vaan asiassa voidaan jatkossakin päästä eteenpäin vapaaehtoisuuden kautta.

– Tuuli on kääntynyt viime päivinä ja useat kunnat ovat ottaneet yhteyttä ja tarjoutuneet perustamaan vastaanottokeskuksia, Orpo arvioi.

Orpo on perustanut tänään ryhmän johtamaan vaikeaa turvapaikkatilannetta. Mukana ovat edustajat Maahanmuuttovirastosta, poliisihallituksesta, Rajavartiolaitoksesta, Suojelupoliisista sekä sisä- ja ulkoministeriöstä. Ryhmän työtä ohjaa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

– Mietimme yhdessä myös niitä eurooppalaisia toimia, joilla tämä hallitsematon muuttoliike saadaan hallintaan, Orpo sanoo.

– Tässä tarvitaan laajaa viranomaisyhteistyötä mutta myös suomalaista kansalaisyhteiskuntaa, järjestöjä ja yksittäisiä suomalaisia ihmisiä, että tästä yhteisestä haasteesta selvitään, Orpo vetoaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja