Mainos

Jonotus sairaalahoitoa kalliimpaa

Työikäisten sairaslomat ja hoitoon pääsyn odottelu maksavat yhteiskunnalle enemmän kuin itse sairaalahoito, ilmenee Tampereella tänään julkaistussa tutkimuksessa.

Työikäisten sairaslomien ja hoitoon pääsyn jonotusaikojen sosiaaliturva maksaa yhteiskunnalle enemmän kuin itse sairaalahoito, selviää Tampereella tänään julkistetusta tutkimuksesta. Terveysturvan rahoitusta selvittäneen tutkimuksen mukaan sairaalahoidon kulut muodostavat suhteellisen pienen osan työikäisen sairastumisen aiheuttamista kokonaiskustannuksista.

-Sairaalahoidon hinta vie yleensä korkeintaan viidenneksen kokonaiskustannuksista. Suurimmat menot yhteiskunnalle kertyvät työkyvyttömyydestä hoitoon pääsyä odottaessa ja toipilasvaiheessa. Potilaan hoitoprosessissa olisi parantamisen varaa ja myös sijaa säästöille, tutkimusryhmää johtanut professori Juha Kinnunen Kuopion yliopistosta sanoo.

Terveysturvatutkimuksessa vertailtiin yhdentoista tavallisimman sairauden vuodeosastohoidon ja työkyvyttömyyden aiheuttamia kustannuksia. Vastaavaa eri kulumuotoja vertailevaa tutkimusta ei ole aiemmin tehty.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.6.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.