Jonne Aaron alkoholista: Hyvät ja lämpimät välit

Muusikko Jonne Aaron haluaa kirjoittaa kappaleita pää kirkkaana.

Monelle luovalla alalla työskentelevälle alkoholi on tuttu asia. Mikä on Negative-yhtyeen laulaja, Jonne Aaronin suhde alkoholiin?

– Hyvät on välit ja erittäin lämmin suhde, Jonne heittää MTV3.fille ja kuvailee olevansa alkoholin käytön suhteen normaali suomalainen.

– Jonkinlainen tuurijuoppo olen. Töitäni en ole koskaan alkoholin takia sössinyt, enkä halua sen vuoksi satuttaa muita ihmisiä.

Keikoilla Jonne ei halua olla alkoholin vaikutuksen alaisena, eikä myöskään uusia lauluja tehdessään.

– Krapulassa olen biisejä tehnyt, mutta yhtään niistä ei ole julkaistu. Krapula toimii luovana dopingina, mutta en tarvitse sitä. Tykkään tehdä kappaleita pää kirkkaana. Muuten sitä saisi olla kokoajan kännissä. Alkoholilla on joskus hyvä katkaista ajatuksenjuoksu, kun biisejä tehdessä on pää täynnä kaikkea, Jonne pohdiskelee.

29-vuotias muusikko ei kuitenkaan välttämättä tarvitse alkoholia päänsä lepuuttamiseen. Usein viinan korvaa urheilu.

– Olen viimeaikoina juossut. Olen vetänyt kolmesta kuuteen kilometriä pitkiä lenkkejä. Voisin olla hyvä pikajuoksija. Lapsena olenkin harrastanut yleisurheilua. Myös kiertueeseen valmistaudun juoksemalla. Silloin lavalla on helpompaa.

Jonnen mielestä musiikin tekeminen on vuorotyötä.

– Muusikko on vuorotyöduunari. Välillä ollaan viikkoja kiertueella ja sitten ollaan kotona. Tekisin varmasti kolmivuorotyötä, jos en olisi muusikko. Säännöllisyys ei minulle sovi.

Jonne on kirjoittanut Negativelle uusia kappaleita, joita bändi parhaillaan harjoittelee. Studioon menemisestä ei ole vielä päätetty.

(MTV3–KALLE VÄISTÖ)

Lue myös:

    Uusimmat