Jone Nikula ja Hanna Karttunen Lvivissä – Nikula sanoo suorat sanat Putinille: "Jätkällä on elämänsä oppitunti"

Jone Nikula ja Hanna Karttunen toimittavat avustuksia Ukrainaan – tällainen tunnelma Lvivissä on sodan keskellä 5:07
Videolla Jone Nikula ja Hanna Karttunen kertovat, miten Lvivissä valmistaudutaan lähestyvään talveen ja mitä pommisuojassa tapahtui ilmahälytyksen jälkeen.

Juontaja Jone Nikula ja tanssija Hanna Karttunen vierailivat Lvivissä, Ukrainassa, viemässä tavaralastin ja pitämässä kaksipäiväisen tanssileirin.

Juontaja Jone Nikula saapui vaimonsa tanssija Hanna Karttusen kanssa Lviviin, Ukrainaan, maanantaiaamuna 17. lokakuuta. Nikula ja Karttunen toivat Lviviin hyväntekeväisyystavaralastin, joka koostui pääosin lämpimistä talvivaatteista. Lisäksi Karttunen piti ukrainalaisille tanssileirin, jolla kerättiin myös rahaa hyväntekeväisyysjärjestöille. Leiri jouduttiin keskeyttämään kerran ilmahälytyksen takia.

– Keräsimme lämmintä päälle ja menimme pommisuojaan alakertaan, Karttunen kertoi MTV Uutisille.

Nikula kuvaili Lvivin tunnelmaa hyvin päättäväiseksi ja rauhalliseksi.

– Ihmiset elävät arkeaan. Kaikki tekevät töitään, koska talouden pitää pyöriä, jotta sota voidaan voittaa mahdollisimman nopeasti, Nikula sanoi.

Sodan paino on tällä hetkellä itäisessä Ukrainassa, kun Lviv sijaitsee Ukrainan länsipuolella. Sodan alkupuolella Lvivin kaupunkia pommitettiin, mutta nyt tilanne on ollut rauhallisempi.

– Lvivissä ei sellaisia tuhoja ole ollut ollenkaan kuin esimerkiksi Kiovassa. Jatkuvastihan täällä rakennetaan. Kannattaa muistaa, että Lvivin keskustan kivitaloista liki jokainen on vanhempi kuin Helsingin vanhin kivitalo. Remonttia riittäisi ihan ilman sotaakin, Nikula muistutti.

Ukrainassa varaudutaan nyt talvea varten, jolloin tarvitaan sekä lämpöä että suojaa.

– Kansalaisten puheissa nämä ovat asioita, jotka ovat tavalla tai toisella ratkaistavissa. Jos Putin kuvittelee, että tässä murretaan kansalaisten taistelutahtoa, niin jätkällä on kyllä elämänsä oppitunti, Nikula sanoi.


Jutun alussa olevalla videolla Jone Nikula ja Hanna Karttunen kertovat, miten Lvivissä valmistaudutaan lähestyvään talveen ja mitä pommisuojassa tapahtui ilmahälytyksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat