Joku piilotti neulan Sirpan tarjoamiin omeniin Nokialla – poliisi pyytää vihjeitä

Nokialainen Sirpa halusi ilahduttaa ohikulkijoita jakamalla omenoita, joku piilotti hedelmään neulan 6:24
Sisä-Suomen poliisi kommentoi MTV Uutiset livessä vaarallista neulatempausta.

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä Nokialla perjantaina sattuneesta tapauksesta, jossa ohikulkijoille tarjolla olleiden omenoiden sekaan oli piilotettu neula. Paikalle sattunut ohikulkija havaitsi omenaan työnnetyn neulan ja ilmoitti tapauksesta poliisille.

Sisä-Suomen poliisi on hämillään tapauksesta.

– Tekijästä tai teon motiivista ei ole tietoa. Se on sitten arvailujen varassa. Tietysti voisi toivoa, että tämä olisi nuorten yksittäinen ajattelematon teko, eikä niinkään ole harkittu, että tässä olisi voinut käydä vakavamminkin terveydelle. Onneksi tässä tapauksessa ei käynyt tämän kummemmin, kertoo rikoskomisario Ossi Kaario Sisä-Suomen poliisista.

Poliisin mukaan tällaisen tapauksen tutkiminen on hankalaa, mutta ei mahdotonta.

– Toki voi olla, että tälläkin tapauksella on näkijöitä ollut. Tämähän tapahtui perjantaina kello 17 aikaan, jolloin ihmisiä on kyllä liikkeellä ollut. Valoisaakin oli. Jos jotain havaintoja on, niin ilman muuta poliisi ottaa kaikki havainnot vastaan, Kaario sanoo.

Suomessa ja muissakin maissa on aiemmin sattunut tapauksia, joissa myynnissä olleisiin hedelmiin on piilotettu neuloja.

Kaarion uralle ei kuitenkaan tällaista tapausta ole sattunut.

– Tällaista vastaavaa en muista Pirkanmaalta. Kohtuullisen harvinaisia tällaiset onneksi ovat. Jos joku jotain tietää, niin toivoisimme, että hän ottaisi poliisin yhteyttä. Jos joistain muista tarjolla olevista omenista löytyy vastaavaa, niin täytyy tehdä ilmoitus poliisille.

Vaikka kyseessä olisikin ollut yksittäinen ja harkitsematon päähänpisto, tämänkaltainen temppu on rikos.

– Jos neula ihmisen suuhun päätyy ja sieltä elimistöön, niin kyllä tässä nyt pahoinpitely ensimmäisenä tulisi mieleen. Tämä sisältää kuitenkin tahallisen aikomuksen siitä, että ihminen sen neulan syö. Pahoinpitely olisi siis lähtökohtana rikosnimikkeelle, Kaario kertoo.

Poliisi odottaa vihjeitä mahdollisilta silminnäkijöiltä.

– Mitään tietoa ei tällä hetkellä ole, kuka tällaisen teon takana voisi olla. Vinkkejä odotamme.

Lue myös:

    Uusimmat