Täysin poikkeuksellinen rikosepäily Jyväskylässä: Teini yritti surmata alakouluikäisen lapsen, heitti alas korkealta kalliolta – poliisikin hämmästelee

Jyväskylässä tutkitaan poikkeuksellista henkirikoksen yritystä, jossa 15-vuotiaan nuoren epäillään heittäneen alakouluikäisen lapsen alas korkealta kalliolta. Kuin ihmeen kaupalla lapsi selvisi tilanteesta vähin vammoin, vaikka pudotusta oli yli kymmenen metriä.

Välikohtaus sattui Jyväskylän Tikkakoskella maanantaina. Tapaus tuli poliisin tietoon, kun 15-vuotias kertoi tapahtuneesta läheisilleen itse.

Poliisi ei ole julkaissut asiasta tiedotetta, vaikka kyseessä on täysin poikkeuksellinen rikosepäily. Tapauksen tutkinnanjohtaja Ari Rutanen perustelee asiaa osallisten iällä. Koska osalliset ovat alaikäisiä ja epäiltykin vain juuri ja juuri rikosoikeudellisen vastuun alaikärajan ylittänyt, Rutanen kommentoi asiaa varovaisesti.

– Kun kyseessä on näinkin pienet ihmisen taimet, niin täytyy olla todella hienotunteinen.

– Onhan tämä kyllä täysin poikkeuksellinen rikosepäily. Ainakaan minulla ei ole koskaan ollut 15-vuotiasta pidätettynä, hän myöntää.

Hämmästyttävän tapauksesta tekee myös se, että kalliolta yli 10 metrin matkan pudonnut lapsi selvisi tilanteesta lievin vammoin. Lapsi toimitettiin tapahtuneen jälkeen sairaalaan, mutta hänellä ei tällä hetkellä ole hätää.

– Se on todella onnellinen sattumus, ettei käynyt pahemmin, Rutanen sanoo.

Tapahtumien kulku selvillä

Rutasen mukaan epäiltyä on kuulusteltu, ja poliisi on saanut selkeän kuvan tapahtumien kulusta.

Poliisin käsityksen mukaan lapset ovat olleet ennen välikohtausta liikkeellä yksissä tuumin. Poliisi ei siis usko, että nuorempi lapsi olisi esimerkiksi raahattu kalliolle väkisin.

Vanhemman lapsen epäillään kuitenkin työntäneen nuoremman kalliolta alas tahallaan.

Poliisi tutkii asiaa henkirikoksen yrityksenä. Kova rikosnimike kertoo, ettei poliisi usko putoamisen johtuneen vahingosta.

Rutasen mukaan rikosnimikettä harkittaessa on otettu huomioon myös se, että kallio, jolta lapsi epäillään pudotetun, on hyvin korkea.

– Yleisen elämänkokemuksen perusteella voisi sanoa, että on todennäköisempää, että henkilö kuolee, jos noin korkealta putoaa, Rutanen sanoo.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Keskisuomalainen. Lehden mukaan lapset eivät ole samasta perheestä.

Lue myös:

    Uusimmat