"Joku paskaraja on aina" – uransa parhaaseen venyneeltä suomalaishiihtäjältä suoraa puhetta Rukalla

1:06
Lauri Lepistö iloitsi "paskarajan" ylityksestä.

Rukan maailmancupissa miesten perinteisen hiihtotavan kympillä suomalaisista onnistui erityisesti Perttu Hyvärinen, joka oli matkan 12:s. Lauri Lepistö työnsi itsensä uransa parhaaseen maailmancup-suoritukseen, hän oli lopputuloksissa 18:s.

– En olisi kyllä itse uskonut tätä. Hitsi, että on ollut kaukana itseluottamus, Hyvärinen kertasi mainiota suoritustaan MTV Urheilulle Rukalla.

Tahmaisen alkukauden jälkeen suksi kulki erinomaisesti. Hyvärisen mukaan varustus oli tänään kunnossa.

– Suksi toimi tänään hienosti. Haastava latu hiihtää, kun on niin jyrkkää nousua, mutta sitten pitää kuitenkin mättää sitä tasuria niin kovaa. Pidon ja luiston sovittaminen yhteen on oma taiteensa, siinä onnistuttiin tänään hyvin, Hyvärinen kiittelee huoltoryhmää.

Kympin perinteinen oli Norjan hallintaa. Kolmoisvoittoon päättyneen kisan ykkönen on Johannes Kläbo. Suomalaisodotuksia laski Iivo Niskasen puuttuminen. Niskanen jäi Rukalta sivuun koronavirustartunnan vuoksi. 

Miesten kisat jatkuvat sunnuntaina 20 kilometrin takaa-ajolla. Hyvärinen suhtautuu tulevaan matkaan maltilla.

– En ota yhtään paineita. Yhtä maltilla lähdetään huomiseen kuin tähänkin päivään. Lyödään sinkki tiukalle ja yritetään kestää maaliin asti, Hyvärinen virnuilee. 

Lepistö pääsi "paskarajan" yli

Lauri Lepistölle lauantain kisa oli maailmancupissa uran parasta suorittamista. Lopputuloksissa Lepistö sijoittui ensimmäistä kertaa 30 parhaan joukkoon ollen 18:s.

Voit katsoa Lepistön haastattelun pääkuvan videolta! 

Vaikka sääntöuudistuksen turvin pisteitä on jaossa peräti 50 hiihtäjälle, on juuri tuo perinteisempi top 30 Lepistölle tärkeä virstanpylväs.

– Kolmekymppiä silti on joku paskaraja aina, sen sisään pitäisi päästä, Lepistö hymähtää.

– Hyvä hiihto, verrattuna eiliseen etenkin. Oli positiivisempaa menoa. Töitä on tehty kovasti, kyllä se tyydyttää. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja