Joku maksoi muutaman vuoden vanhasta iPhonesta yli 75 000 euroa – iso, mutta käytännössä näkymätön ero tavalliseen

Näin näppärästi kopioit kuvia Googlen kuvahausta suoraan omaan kuvagalleriaasi 0:31
Tätä iPhone-kikkaa et tiennyt! Näinkin voit kopioida kuvan netistä omaan kuvagalleriaasi. Juttuun liittyvän videon löydät artikkelin perästä.

Sveitsiläisopiskelijan luomus on myyty kovaan hintaan eBayssä.

Nettihuutokauppa eBayssä on myyty hurjaan hintaan ainutlaatuinen iPhone. Laitteesta maksettiin 86 001 dollaria eli hieman yli 75 000 euroa.

Kyseessä ei ole mikään kullalla ja timantilla päällystetty ökyilyesine tai esimerkiksi malli, jota ei olisi koskaan nähty markkinoilla, vaan ihan tuikitavallinen iPhone X, joka esiteltiin syksyllä 2017.

Tämän luurin erikoisuutena on se, että sen Lightning-liitin on vaihdettu USB-C-liittimeen. Lightning on Applen käyttämä liitintyyppi, kun taas esimerkiksi Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä laitteissa on jo pitempään käytetty standardiksi muodostunutta USB-C-liitintä.

Myös monissa Applen laitteissa, kuten tietokoneissa ja iPadeissa hyödynnetään USB-C-liitintä, mutta toistaiseksi iPhoneen uusi standardi ei ole raivannut tietään. Tämäkin tosin muuttuu, mikäli EU saa tahtonsa läpi.

Ainutlaatuinen iPhone on robotiikkaa opiskelevan sveitsiläisen Ken Pillonelin aikaansaannos. Hänen modifioimasta iPhonestaan jättisumman maksanut ostaja saa kaupan päälle juttutuokion Pillonelin kanssa. Pillonel on luvannut avata puhelimen muokkausprosessia perusteellisesti laitteen uudelle omistajalle.

Puhelimesta jätettiin 10 vuorokaudessa 116 tarjousta, josta korkein oli 99 000 dollaria. Tämän tarjouksen jättäjä kuitenkin vetäytyi ennen huutokaupan päättymistä.

Ilmeisen vaativaan projektiin voi tutustua myös Pillonelin nettisivuilla.

Katso alta Pillonelin video USB-C-liittimellä varustetusta iPhonesta.

Lue myös:

    Uusimmat