Jokerit myy Mika Väyrysen Heerenveeniin

FC Jokerit myy Mika Väyrysen Hollannin Heerenveeniin. Väyrynen on tehnyt Heerenveenin kanssa 4,5-vuotisen sopimuksen. Väyrynen pelaa kuitenkin vielä tämän kauden Jokereissa vuokralla ja siirtyy Hollantiin tammikuussa 2002.

Siirtosummaa ei julkistettu, mutta kyse on useiden miljoonien luokkaa olevasta sopimuksesta. - Jokerien historian suurin sopimus tämä on, myönsi toimitusjohtaja Jukka Suomela. Väyrysen edellinen seura FC Lahti saanee tyytyä vain murusiin kasvattajarahaa, sillä Kirkkonummen jalkapallokoulun ja poikamaajoukkueiden kasvatti tuli pääkaupunkiin vapailla papereilla.

Nuorukainen syntyi Eskilstunassa ja asui poikaiän Karjaalla. Oletettavasti Jokerit saa Väyrysestä vielä hyvän lisäpotin, jos seuraava siirto tapahtuu sopimuskaudella ennen kesää 2006. Pelaaja-agenttina siirrossa toimi Ari Masalin.

Suunta "suuriin" seuroihin?
Heerenveenissä on entuudestaan maajoukkueesta Mika Nurmela. Jokerien valmentaja Jan Everse kehui seuran organisaation ja valmennuksen. Hän uskoi, että 2-3 vuodessa Väyrynen on valmis pelaaja Feyenoordin, Ajaxin tai PSV Eindhovenin riveihin tai Hollannista "ulkomaille". Internet-sivuilla Hollannissa Everse ylisti Väyrystä pelaajaksi, josta voi tulla vielä parempi kuin Jari Litmanen.

Yhteistyösopimukseen kuuluu, että Jokerit pelaa keväällä 2002 Heerenveeniä vastaan Hollannissa, ja Heerenveen tulee kesällä 2003 Suomeen kohtaamaan Jokerit. Myös Väyrynen oli saanut hyvän kuvan tulevasta seurastaan jo Jokerien harjoitusleirillä, kun joukkue oli kutsuttu seuraamaan seuran cupottelua Feyenoordia vastaa. Tupa oli täynnä (13000), ja katsomoon rakennetaan toista kerrosta.

-Keskiviikon lääkärintarkastus oli todella perusteellinen, kaikki tutkittiin. Seuran johtokunnan jäsenet vaikuttivat tosimukavilta, kertoi pikakäynniltä Hollannista palannut Väyrynen tyytyväisenä kokemaansa.

Sopimus hyvään saumaan
Väyrynen kieltäytyi viime vuoden lopussa rahakkaasta sopimuksesta Inter Milanin kanssa. Hän katsoi, että yksi vuosi liigaa on vielä tarpeen, vaikka FC Lahdessa syntyi jo 10 maalia. Samoin vahvistui ajatus siitä, että ulkomaille on paras lähteä oman pelaamisen kautta.

- Olen tyytyväinen ratkaisuun. Kun se syntyi ennen kautta, ei minun tarvitse antaa koko ajan näyttöjä, ja voin keskittyä täysin näihin peleihin. Tämä koskee liigan ohessa myös nuorten MM-kisoja, joissa ei ole nyt paineita, Väyrynen tuumi. -Jos menee penkin alle, on tulevaisuus turvattu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat