Jokerit kohtaa Pietarin SKA:n kaataneen Dinamo Riikan – kapteeni Sami Lepistö palaa kokoonpanoon

Jääkiekon KHL:n Jokerit kohtaa lauantaina kotihallissaan Dinamo Riikan. Molemmat joukkueet lähtevät samanlaisista asetelmista otteluun, sillä molemmat ottivat edellisessä ottelussa kovan päänahan. Jokerien kapteeni Sami Lepistö palaa joukkueen kokoonpanoon.

Jokerit kaatoi edellisessä ottelussa Moskovan TsSKAn, kun taas puolestaan Dinamo Riika voitti Pietarin SKAn. 

Lepistö oli sivussa edellisessä ottelussa sairastumisen vuoksi. Jokerien kuumin pelaaja on viime otteluissa ollut Steve Moses, joka on neljän ottelun pisteputkessa. Hän on tehnyt neljään peliin tehopisteet 3+3.

Maalivahtiosastolle tulee muutos, kun Ryan Zapolski palaa tolppien väliin. Janis Kalnins on sivussa pienen vamman vuoksi. Toisena maalivahtina on Eetu Mäkiniemi, joka on pelannut viime viikot Kiekko-Vantaan riveissä.

Jokerit on otteluun lähdettäessä läntisen konferenssin kolmantena, eroa kakkosena majailevaan Pietarin SKAhan on seitsemän pistettä. 

Dinamo Riikan ruotsalaishyökkääjä Linus Videll iski hattutempun SKAta vastaan ja kasvatti tämän kauden maalisaldonsa jo 18:aan. Dinamo on voittanut edellisestä kymmenestä pelistään kaksi. Joukkueet ovat kohdannet tällä kaudella kaksi kertaa, molemmilla kerroilla kotijoukkue on voittanut. Syyskuussa Dinamo voitti 2-1 jatkoajalla, lokakuussa Jokerit voitti 7-3.

Jokereiden kokoonpano:

76 Kristian Vesalainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (38 Eetu Mäkiniemi)

Lue myös:

    Uusimmat