Jokakoti.fi kysyi: Halpa kiinteistönvälittäjä houkuttaa asiakkaita

Tiedustelimme helmikuussa, millä perusteella Jokakoti.fi-asuntopalvelun käyttäjät valitsevat kiinteistönvälittäjänsä. Vastauksissa korostuivat erityisesti välityspalkkion koko, ihmisten aiemmat kokemukset sekä välittäjän ammattitaito ja persoonallisuus.

Noin 19 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti valitsevansa kiinteistönvälittäjän välityspalkkion perusteella: liian kallis välittäjä ei houkuttele asiakkaita.

Ihmiset tiedostavat, että kiinteistönvälittäjä on avainasemassa onnistuneessa asuntokaupassa ja luotettavasta välittäjästä pidetään mielellään kiinni. 18 prosenttia vastaajista ilmoittikin luottavansa valinnassaan aiempiin kokemuksiinsa ja ottavansa mieluiten tutun ja hyväksi havaituin välittäjän. 10 prosenttia vastaajista ilmoitti turvautuvansa tuttavien suosituksiin.

Vastausten mukaan myös kiinteistönvälittäjän ammattitaidoilla ja persoonallisuudella on paljon vaikutusta valintaan: 16 prosenttia vastaajista ilmoitti valitsevansa välittäjänsä tämän aluetuntemuksen perusteella ja 12 prosenttia välittäjän persoonallisuuden perusteella. Useissa vastauksissa todettiin, että kiinteistönvälittäjältä kaivataan ennen kaikkea rehellisyyttä.

Oikean kiinteistönvälittäjän valitsemiseen nähdään vaivaa: vain 0,2 prosenttia vastaajista totesi valitsevansa välittäjän ainoastaan sen perusteella, mitä internetin hakukoneet tarjoavat ensimmäiseksi tulokseksi.

Lue myös:

    Uusimmat