Joka toiselta korkeakouluopiskelijalta suorittamatta oleellinen maksu, josta ei tule laskua: Viimeisenä perintäkeinona jopa ulosotto

Kela muistuttaa korkeakouluopiskelijoita terveydenhoitomaksusta, joka on maksettava oma-aloitteisesti.

Kela muistuttaa, että korkeakouluopiskelijoiden täytyy maksaa terveydenhoitomaksu OmaKela-verkkopalvelussa. Syyslukukauden maksu pitää maksaa viimeistään 30. syyskuuta.Tänä vuonna terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa.

– Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Tähän mennessä maksun on maksanut noin 135 000 opiskelijaa. Se on maksamatta vielä noin 130 000 opiskelijalla, kerrotaan Kelan verkkosivuilla.

8:48
Korkeakoulumaailma koronan jälkeen: Etäopetus tullut jäädäkseen?

Korkeakouluopiskelijat maksoivat terveydenhoitomaksun Kelalle ensimmäisen kerran kevätlukukaudelta 2021.

Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

– Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua viimeistään 30. syyskuuta, Kela muistuttaa maksusta ja perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään, Kela voi vähentää maksun ja viivästymismaksun opintorahasta ilman opiskelijan suostumusta. Ellei maksua saada kuitattua opintorahasta, se siirretään ulosottoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja