Kela: Noin 15 000 opiskelijan opinnot eivät ole edistyneet riittävästi – selvityspyyntöjä lähetetty entistä enemmän

Valintakoetulokset tulivat - mistä asunto opiskelijoille? 13:06

Noin 15  000 korkeakouluopiskelijaa on saamassa Kelalta selvityspyynnön opintojensa edistymisestä. Selvityspyyntö lähetetään, jos opintosuorituksia ei ole kertynyt riittävästi.

Heinäkuussa keskusteltiin opiskelijoiden asuntotilanteesta. Katso video!

Selvityspyynnön saavia yliopisto-opiskelijoita on yli 2  000 enemmän kuin viime vuonna. Kasvun taustalla on Kelan mukaan todennäköisesti se, että opintojen edistymisen seurantaa koskeva lainsäädäntö muuttui viime lukuvuonna.

Ammattikorkeakouluissa opiskelevien selvityspyyntöjen määrä ei ole kasvanut.

Kela seuraa vuosittain korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä. Seuranta on nyt tehty noin 140 000 korkeakouluopiskelijalle, jotka ovat saaneet opintotukea lukuvuonna 2017–2018. Seuranta perustuu opintotukilakiin.

Selvityksen saatuaan Kela harkitsee, onko opintojen riittämättömälle edistymiselle hyväksyttävä syy. Jos opiskelija ei vastaa selvityspyyntöön tai hänen esittämäänsä syytä ei hyväksytä, hänen opintotukensa lakkautetaan ensi vuoden alusta alkaen.

Selvityspyyntö on lähetetty 9 600 yliopisto-opiskelijalle ja 5 300 ammattikorkeakouluopiskelijalle. Vuosi sitten selvityspyynnön saajia oli 12 700. Heistä 7 400 opiskeli yliopistossa ja 5 300 ammattikorkeakoulussa.

Selvityspyyntöön pitää vastata viimeistään 18. lokakuuta. Kela suosittelee käyttämään verkkoasiointipalvelua.

Lue myös:

    Uusimmat